Gespot

Reiskrabbels: De reisblog die met je meereist

0

Reiskrabbels geeft reizigers de mogelijkheid om een eigen gratis reisblog bij te houden. Door het ‘meereizen’-principe en het prachtige design van het reisblog, blijven de thuisblijvers op een unieke manier op de hoogte van de avonturen van de reiziger. Wilbert van den Esker, ontwikkelaar van Reiskrabbels, vertelt.

Wat is het?

''Reizigers hebben de mogelijkheid om een gratis reisblog aan te maken. Hierop kunnen zij onbeperkt reisverhalen schrijven en foto's en video's uploaden. Thuisblijvers krijgen zo een indruk wat de belevenissen op reis zijn. Het reisblog heeft geen statisch uiterlijk, maar past zich automatisch aan aan de locatie van de gebruiker. Is de reiziger nog in Nederland dan heeft zijn of haar reisblog nog een Nederlands design, maar vertrekt hij of zij naar bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland, dan krijgt het reisblog automatisch het design van Nieuw-Zeeland. Gaat de reiziger daarna door naar Australië, dan zal het reisblog opnieuw het design wijzigen.

Reisverslagen worden weergegeven in 'digitale boekjes'. Hierin worden het reisverhaal, de foto's en video's, de landkaart en de reacties op dat verhaal gebundeld. De reisboekjes worden vervolgens samen met locatiewijzigingen op een tijdlijn gezet, waardoor de bezoeker eenvoudig de reis chronologisch kan volgen. Het voordeel van internet is dat er meer mee kan dan tekst en daarom stimuleert Reiskrabbels het gebruik van foto's en video's. Het is namelijk mogelijk tijdens je reis onbeperkt gratis foto's en video's te uploaden."

Waarom dit initiatief?

"Reiskrabbels is ontstaan uit de liefde voor reizen en de onvrede over de bestaande reisblogs. De huidige generatie reisblogs zijn eigenlijk niets meer dan veredelde blogs, met allemaal dezelfde insteek. Daarnaast worden er bizarre bedragen gevraagd voor het plaatsen van foto's en video's. Reiskrabbels wil de reiziger en de thuisblijver iets unieks bieden en dit zonder limieten van bijvoorbeeld 10 of 200 foto's. Dit doen we met een meereizend design, reisverhalen in boekvorm, een interactieve routekaart, live weers- en tijdsinformatie en onbeperkt gratis ruimte voor foto's en video's. Daarnaast hebben we nog veel meer unieke ideeën om de thuisblijver nog meer te betrekken bij de reis van de reiziger."

Hoe werkt het?

"Reizigers registreren zich makkelijk. Door aan te geven waar de reiziger tijdens de registratie is, wordt het eerste design ingesteld, vaak is dit nog Nederland. Als de reiziger later zijn of haar locatie bijwerkt naar een ander land, dan wordt het design automatisch aangepast. Om in reisstemming te komen, kan de reiziger er ook voor kiezen om gelijk met het design van de eerste bestemming te starten. Na registratie krijgt de reiziger een eigen subdomein '[blognaam].reiskrabbels.nl'. Op het reisblog is een teller te zien die aftelt naar de dag van vertrek. Met de duidelijk en overzichtelijke beheerpagina's kan de reiziger eenvoudig zijn of haar locatie bijwerken, foto's en video's plaatsen en een reisverhaal schrijven. Tijdens de reis wordt de route opgebouwd op een interactieve reiskaart.

Thuisblijvers kunnen de reiziger op de voet volgen en zich jaloers laten maken door de foto's, video's, en reisverhalen. Op de vraag 'hoe laat is het daar en wat voor weer is het?' wordt gelijk antwoord gegeven, want bovenaan het reisblog staat de actuele weers- en tijdinformatie. Via de interactieve route is precies te zien welke plaatsen en gebieden de reiziger heeft aangedaan en wat hij of zij daar heeft beleefd."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Reiskrabbels heeft als doel om elk land een eigen design te geven. Tien procent van de landen op de wereld zijn inmiddels toegevoegd en we verwachten binnen een maand alle designs klaar te hebben, inclusief de landen waar veel mensen nog niet van hebben gehoord, zoals 'Antigua', 'Barbuda', 'Djibouti' of 'Niue'. Mocht je hier belanden, dan past je reisblog zich ook hierop aan."

Wie is er bij betrokken?

"Reiskrabbels is bedacht, ontworpen en ontwikkeld door Wilbert van den Esker."