Gespot

RescuePhone app: SOS-melder met GPS-locatie

0

De RescuePhone app is een app voor Android en iPhone en binnenkort ook voor Windows phones. De app stuurt bij een SOS-melding de GPS-locatie mee naar de meldkamer, zodat hulpverleners weten waar je je bevindt. Louis Lobatto, mede-oprichter van RescuePhone.nl, vertelt.

Wat is de RescuePhone app?

“De app is een veiligheidsapplicatie voor iedereen met een smartphone. De SOS-App zorgt er voor dat iedereen rechtstreeks alarm kan slaan naar de RescuePhonemeldkamer. Het unieke van deze app, is dat bij het alarmslaan automatisch de gps-locatie van de melding naar de meldkamer wordt meegestuurd. Een efficiente oplossing, omdat veel melders in paniek zijn zelfs en soms helemaal niet meer kunnen communiceren of uitleggen wat er aan de hand is. Centralisten kunnen vanaf nu de hulpdiensten naar de juiste locatie van de noodmelding dirigeren. Dit kan ook zonder dat er gesproken is met de SOS-melder en de situatie in te schatten is. De app is beschikbaar voor Adroid, iPhone en binnenkort ook voor Windowstelefoons.”

 

Waarom dit intiatief?

“RescuePhone houdt via de meldkamer en GPS-combinatie en het eerder ontwikkelde RescuePhonetoestel al sinds 2008 een oogje houden op kinderen, senioren, gehandicapten en mensen met een verhoogd risico op ontvoering. Dankzij de huidige smartphonetechniek, kon RescuePhone voor het bestaande RescuePhoneplatform deze app ontwikkelen. RescuePhone is bij het ontwikkelen van de unieke SOS-app uitgegaan van de meest extreme situaties, waarin noodmelders zich kunnen bevinden. Iedereen moet alarm kunnen slaan. Ook bij volledige paniek ongeacht of je weet waar je bent en zelfs bij situaties waarin niet meer gecommuniceerd kan worden. Met deze visie lieten de ontwikkelaars de applicatie naadloos aansluiten bij de speciale aspecten van het meldkamerdomein waarin zowel nood-intake als hulp-uitgifte zo efficient mogelijk plaats moet vinden.”

Hoe werkt de RescuePhone app?

“De RescuePhone app voor Android en iPhone gebruikt de plaatsbepalingstechnologie van de smartphone om de lokatie van de melder vast te stellen. Dit gebeurt via GPS, GSM zendmast of WiFi. Met een druk op de SOS knop van de RescuePhone app sla je alarm naar de RescuePhonemeldkamer, de smartphone stuurt automatisch de gps-locatie van de melding naar de meldkamer mee. De meldkamer ontvangt automatisch de op de app ingevulde gegevens van de melder. De meldkamer kan spreken met de melder of alleen meeluisteren en de situatie inschatten.”

 

 

Wat zijn de facts?

“Op het gratis deel van de Rescue Phone App zit standaard een ICE functie (in case of emergency). Hulpdiensten kunnen via de app persoonlijke medische gegevens inzien en de juiste beslissingen nemen en sneller familie inlichten als u onverhoopt betrokken raakt bij een zwaar ongeval.
Voor het betaalde deel heeft RescuePhone met deze app de goedkoopste meldkameraansluiting van Nederland. De app geeft, dan naast de gratis ICE functie, ook 3 mogelijkheden om aansluiting te krijgen bij de RescuePhonemeldkamer. Prijzen gaan van 1,59 tot 4,99 voor het aanmaken van een meldtegoed. Afhankelijk van iemands medische status, werksituatie, of persoonlijke redenen is er keuze in meldtegoed voor 3, 6 of 12 meldingen die altijd geldig blijven.”

 

Wie is er betrokken bij RescuePhone app?

Rescuephone.nl bv is een initiatief van mijzelf, Louis Lobatto, en Jacco Italiaander. Samen hebben we dit succesvolle bedrijf in 2008 opgericht. We hebben dus al vele jaren ervaring met het product Rescuephone. Dankzij de services van RescuePhone is de consument in staat om naast zijn bezittingen op een makkelijke manier ook zichzelf te beveiligen. Zo wordt een bijdrage geleverd aan een betere en veiligere leefomgeving in Nederland. RescuePhone.nl is een unieke dienstverlener op het gebied van veiligheidsoplossingen en de RescuePhoneservice dekking is wereldwijd. De app is ontwikkeld door Hessel van Tuinen van HT applications.”