Gespot

Respectweet: Twitter je respect

0

Een condoleance tweet achterlaten voor een overleden celebrity. Een gesprek met Tom Weijl over Respectweet.

Wat doet de dienst?

Respectweet is een nieuwe dienst die zogenaamde condoleance-tweets en steunbetuigingen lokaliseert op Twitter en deze weergeeft in een top 20 van persoonlijkheden waarover op dat moment wordt getwitterd.”

Waarom deze dienst?

“Respectweet is een initiatief van de website Respectance. Dit is een communitysite waar gebruikers een Tribute kunnen aanmaken voor overleden dierbaren. Steeds meer mensen gebruiken echter ook Twitter om hun deelneming en/of steunbetuigingen te uiten bij het overlijden van een dierbare of beroemdheid. Voor ons was het dan ook een logische stap om Respectweet toe te voegen aan onze  dienst en beschikbaar te maken voor onze gebruikers.”

Hoe werkt de dienst?

“Je klikt simpelweg op één van de persoonlijkheden om te zien wat andere mensen over hen zeggen. Maar je kunt ook zelf een  condoleance-twitter plaatsen. Of dat nu is voor Michael Jackson, Patrick Swayze of Farrah Fawcett. De tweet zal direct verschijnen op de Twitter-pagina van de bezoeker, en ook op de online herdenkingspagina van de persoonlijkheid op Respectance.”

Wat zijn de facts?

“Respectweet is inmiddels uitgegroeid tot een real-time short messaging service die werkt op meerdere netwerken en apparaten. Verdere facts kunnen we op dit moment nog niet delen.”

Wie maakt de dienst?

Respectweet begon als project in het kantoor van Respectance in Amsterdam.”