Gespot

Resporter: Wedstrijdverslagen van je amateurcompetitie maken & volgen

0

Met de Resporter-app kan iedereen zien wat er gebeurt bij het amateurvoetbal. Via apps, online, social media en Resporter tv houd je elkaar op de hoogte en weet je wat er speelt in de competitie. Frank Daamen, oprichter van Resporter, vertelt over de app.

Wat is het?

“Resporter is een crossmediaal platform voor amateursporters. Met de mobiele app kun je met meerdere mensen tegelijk verslag doen van een wedstrijd. In de app kun je ook andere wedstrijden en competities volgen van vrienden of tegenstanders. Al deze berichten worden live weergegeven op het scherm in de kantine met Resporter TV. De app is als het ware de afstandsbediening op de schermen in het clubgebouw.

Speelt het 2e elftal uit en scoren ze de 0-1 dan staat dit bericht met een foto van de doelpuntenmaker 5 seconden later op het tv-scherm van de club. Zo is iedereen live en visueel op de hoogte.

Naast app-berichten worden ook alle social media berichten van en over de club visueel weergegeven. Een interactieve en informatieve tool voor sportclubs waar ook sponsoren, wedstrijdschema’s en andere items zichtbaar zijn. Momenteel is Resporter alleen nog toegankelijk voor het amateurvoetbal. Sporten als hockey, tennis en handbal worden toegevoegd aan het concept.”

Waarom dit initiatief?

“Nog te veel clubs en verenigingen bellen of sms’en elkaar voor een tussenstand of einduitslag. Dit kan veel centraler en makkelijker met Resporter. Het hoge smartphonegebruik zorgt ervoor dat overal wel iemand de wedstrijd van live updates kan voorzien.”

Hoe werkt het?

“Je logt van te voren in op de wedstrijd die wordt gespeeld. Je selecteert het elftal van je club en de app laadt automatisch de competitietegenstanders in. Je geeft het tijdstip van beginnen aan en vervolgens ben je ingechekt.

Daarna kan je met de knoppen ‘Bericht’ en ‘Actie’ de wedstrijd verslaan. Met de eerste knop kun je een losstaande mededeling of mening toevoegen. Met de knop ‘Actie’ heb je meerdere opties. Eerst geef je aan welk team in aanmerking komt voor een actie, vervolgens geef je aan of een goal, kaart of penalty aan de orde is.

Bij een goal kun je zelfs een speler selecteren, als hij zich heeft aangemeld voor de app en in dat team speelt. Zo komt ook meteen de doelpuntenmaker in het verslag terecht en wordt het bericht naar zijn of haar Facebook-wall geplaatst.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Sinds de start in augustus 2012 is de app 10.000 keer gedownload. In totaal zijn er 2200 wedstrijden verslagen via de Resporter-app met in totaal 15.000 berichten (tussenstanden, kaarten en doelpunten) verdeeld over deze wedstrijden. Verder heeft Resporter 230.000 Twitter-berichten opgehaald van alle clubs met een Twitter-account. Momenteel zijn er 40 clubs die (tegen betaling) een Resporter-TV account hebben.”

Wie is er bij betrokken?

“Resporter is een initiatief van Jiry Funke en mijzelf, Frank Daamen. Wij zijn twee vrienden die ondernemers zijn op het gebied van nieuwe media en sport.”