Gespot

Rijlesapp: Beloon je leerlingen & bereik hun vrienden

0

De Rijlesapp helpt rijscholen om de jeugd te bereiken. De mobiele app combineert locatie en social in één app. Remko Allertz, initiatiefnemer van Rijlesapp, vertelt.

Wat is het?

"Rijlesapp combineert social media, mobile en gps om een effectief platform voor rijscholen te creëren. Rijscholen bereiken hiermee de vrienden van hun leerlingen op Facebook en maken daarmee effectief reclame. Ook kan de rijschool de interactie met de leerlingen vergroten door in de app pushberichten te sturen over bijvoorbeeld de lestijden en ook kunnen er comments geplaatst worden bij de gereden lessen."

Waarom dit initiatief?

"Rijscholen hebben enorm veel moeite om jongeren te bereiken. Naast Google Ads en mond-tot-mondreclame hebben rijscholen weinig opties. Rijlesapp biedt de rijschool een tool die makkelijk te gebruiken is en jongeren bereikt via Facebook. Met de Rijlesapp kunnen rijscholen op een leuke interactieve manier communiceren met leerlingen en de vrienden van leerlingen via social media. Daarnaast kunnen rijscholen een incentive geven aan leerlingen die posten op facebook."

Hoe werkt het?

"De Rijlesapp volgt de route van leerlingen die gereden wordt tijdens de rijles en geeft deze route na afloop van de les weer in Google Maps. Naast de route wordt het logo en de actieslogan van de rijschool geplaatst. Deze route kan de leerling vervolgens delen op Facebook in ruil voor punten. Hierdoor kunnen zij hun vrienden op de hoogte te houden van hun eerste ervaringen op het asfalt en daarnaast sparen voor prijzen."

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

"De vraag onder rijscholen is enorm. Binnen enkele weken heeft een grote groep rijscholen zich al aangemeld. In januari zullen de eerste leerlingen de Rijlesapp gaan gebruiken."

Wie is er bij betrokken?

"Rijlesapp is ontwikkeld door <a title="Rocket Concepts" href="http://www.rocketconcepts.nl/" target="_blank">Rocket Concepts</a> en <a title="Stipto Media" href="http://www.stiptomedia.nl/" target="_blank">Stipto Media</a>."

Bron:   Rijlesapp  -  Download