Gespot

ROIcalculator: Wat is jouw ROI?

0

Reken online je Return on Investment van een online marketing campagne uit via ROIcalculator.

Wat doet de site?

“Op ROIcalculator kun je in enkele minuten de ROI (Return on Investment) en kosten per conversie van een online marketing campagne berekenen. De ROI calculator is op maat ontwikkeld voor Yonego en maakt het mogelijk om het rendement te berekenen voor online marketing campagnes in SEA, SEO, e-mail marketing, affiliate marketing en media buying.

Bij deze berekeningen kan de bezoeker de belangrijkste variabelen en KPI’s van het betreffende kanaal instellen. Het unieke aan de ROI calculator is het gebruikersgemak, de mogelijkheid om alle variabelen in te stellen en de vele vormen van online marketing waarvoor de ROI berekend kan worden.”

Waarom deze site?

“Wij sturen zoveel mogelijk van onze campagnes op ROI en vonden dat er online nog geen echt goede tools waren om dit te berekenen. Uiteindelijk zijn wij toen zelf aan de slag gegaan en hier is de ROI calculator uitgekomen. Naast de korte termijn ROI kan ook de lange termijn ROI berekend worden op basis van het gemiddeld aantal herhaalaankopen en de lifetime value.”

Hoe werkt de site?

“Een bezoeker selecteert eerst voor welke vorm van online marketing hij of zij de ROI wil berekenen. Vervolgens kan de bezoeker gemakkelijk door middel van slepen en het invullen van de invoervelden de ROI en de kosten per conversie berekenen. Deze veranderen direct mee aan de rechterkant, zodra de bezoeker iets verandert. Hiermee wordt bovendien inzichtelijk wat het effect van een verandering in bijvoorbeeld doorklikratio, conversiepercentage of bezoek is op je ROI.”

Wat zijn de facts?

“ROcalculator is in juni live gegaan en de reacties tot nu toe zijn erg positief. Vooral het gebruikersgemak en de mogelijkheid om te spelen met de getallen wordt erg gewaardeerd.”

Wie maakt de site?

“De ROIcalculator is een initiatief vanuit Yonego en is opgezet door Jaap Jacobs, Joris Toonders, Marcel Rotteveel en mijzelf.”

Denise Lappain in gesprek met Klaas Knook over ROIcalculator.