Gespot

Rotterdam City Guide: De stad bij de hand

0

Wat heeft Rotterdam te bieden? Een gesprek met Ton Wesselink van Rotterdam Marketing en Sander Munsterman van XS2TheWorld over de Rotterdam City Guide applicatie.

Wat doet de applicatie?

“Rotterdam Marketing heeft vorige week de Rotterdam-applicatie gelanceerd, een gratis mobiele stadsgids. Daarmee hebben bezoekers en inwoners altijd en overal de leukste Rotterdamse adressen bij de hand, inclusief een handige stadsplattegrond en real-time evenementenagenda (inclusief Uitagenda). De app is gemakkelijk te downloaden door een sms met ‘Rotterdam’ te sturen naar 5040.”

Waarom deze applicatie?

“De gratis mobiele stadsgids vormt een aanvulling op de website Rotterdam.info en het recent geopende stadspromotiecentrum ROTTERDAM.INFO. De mobiele stadsgids past uitstekend in het beeld van Rotterdam als jonge, dynamische stad. Deze applicatie geeft actuele en nuttige informatie waar je ook bent en op ieder moment. Dit levert een bijdrage aan Rotterdam, een gastvrije stad.”

Hoe werkt de applicatie?

“De stadsgids bevat informatie over attracties, musea, hotels, restaurants en winkels in Rotterdam. Door gebruik van GPS en een offline stadsplattegrond kan je snel je weg vinden in de stad en bijvoorbeeld een restaurant in de buurt zoeken. Daarnaast biedt de applicatie de mogelijkheid om direct het restaurant te bellen en om de reis te plannen met 9292ov. Met de dynamische agenda blijf je continu op de hoogte van alle festivals, evenementen en andere activiteiten in de stad. De mobiele applicatie is ontwikkeld door XS2TheWorld en beschikbaar in het Nederlands en Engels.”

 

Wat zijn de facts?

“Rotterdam is na Den Haag en Amsterdam de derde stad met een mobiele stadsgids. Het verschil met de andere steden is dat de Rotterdam-applicatie niet alleen beschikbaar is voor Blackberry, iPhone en Java-toestellen, maar ook voor Android-telefoons. Hierdoor is de applicatie vrijwel op iedere telefoon te gebruiken. De website Rotterdam.info is ook via de mobiele telefoon te bekijken. Direct na de lancering bereikte de Rotterdam-applicatie in Apple Appstore al de top 10 van gratis applicaties in de categorie Reizen.”

Wie maakt de applicatie?

De Rotterdam City guide applicatie voor iPhone, Android en Java, alsmede de mobiele website en de hosting zijn ontwikkeld door XS2TheWorld, gevestigd in Amsterdam. In 2008 startte XS2theWorld met de ontwikkeling van applicaties en mobiele websites voor klanten als IBM, Guinness, Fanta, Sanoma (Nu/Sport), Wimbledon, HSBC, Cathay Pacific, Pfizer en Kodak. XS2theWorld won in 2009 o.a. een Cannes Lions Silver award voor de Fanta Stealth Sound System applicatie.  Het was voor ons inspirerend om voor Rotterdam de mobiele stadsgids te ontwikkelen. Door de uitstekende samenwerking en het innovatieve vermogen van Rotterdam Marketing, is het gelukt een applicatie te ontwikkelen die zeer rijk is aan functionaliteiten inclusief een uniek design en uitstraling. De ideale gids voor zowel de inwoners als bezoekers van Rotterdam.”