Gespot

Runtastic Story Running: Spannende luisterverhalen bij het hardlopen

0

Met Story Running, de nieuwe optie van de hardloop-app Runtastic, kun je tijdens het rennen opgaan in spannende luisterverhalen met geluidseffecten. Je kunt kiezen uit vier thema’s: avontuur, fantasie, motivatie of reizen. Zo maak je van hardlopen een belevenis. Stephanie Peterson, Marketing, Corporate Communications & Partnerships Manager bij Runtastic, vertelt.

Wat is het?

“Story Running is een leuke en vernieuwende update van de Runtastic hardloop-app. De optie biedt je als renner vier spannende hardloopbelevenissen die je helpen om in beweging te komen en om gemotiveerd te blijven. Je kunt kiezen uit vier thema’s: avontuur, fantasie, motivatie en reizen. Het is geen gewoon audioboek. Tijdens het rennen verplaats je je namelijk echt in de hoofdrolspeler van het verhaal. Begeleidende geluidseffecten motiveren je op een speelse manier tot topprestaties.”

Waarom dit initiatief?

“Waarom niet? Het is onze passie om onze gebruikers op een leuke en innovatieve manier tegemoet te komen. Dat betekent dat we regelmatig met nieuwe producten en diensten komen, ‘out of the box’ denken en fitness op deze manier leuk houden. Met de optie Story Running denken wij renners, zowel beginners als gevorderden, extra te kunnen motiveren om hun doelen te bereiken.”

Hoe werkt het?

“Het is een nieuwe manier van rennen met de Runtastic-app. De luisterverhalen zijn samengesteld door een internationaal team van verhalenvertellers, musicsi en geluidstechnici. Je kunt de veertig minuten durende verhalen downloaden binnen de omgeving van de Runtastic-app. Je vindt de verhalen in de sectie ‘Workout’.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Story Running is nog zo nieuw dat we nog geen concrete cijfers kunnen noemen. Wel hebben we veel enthousiaste reacties ontvangen vanuit onze gebruikers, de media en vakexperts. Ook hebben we van andere oganisaties veel samenwerkingsverzoeken voor toekomstige Story Runs ontvangen. Dit bevestigt voor ons dat we met het initiatief een interessante markt betreden We zijn dan ook erg benieuwd hoe dit initiatief zich in 2014 ontwikkelt. De Runtastic-app is inmiddels al meer dan 50 miljoen keer gedownload en kent meer dan 20 miljoen geregistreerde gebruikers, die op Runtastic.com samen een enorm gemotiveerde fitness-community vormen.”

Wie is er bij betrokken?

“Zoals ik al eerder noemde, zijn de luisterverhalen ontwikkeld door een internationaal team van verhalenvertellers, musicsi en geluidstechnici. Dit team werd aangestuurd door drie hoofdrolspelers, te weten: Florian Gschwandtner, CEO van Runtastic, Chris Thaller, Head of Creative Projects, en Ines Häufler, Story Consultant.”