Gespot

Saldo Checker: Saldo checken op je Android

0

Blijf op de hoogte van je saldo en check altijd en overal de laatste bij- en afschrijvingen met Saldo Checker voor Android. In gesprek met Reinier Goltstein, student Business Studies aan de UvA en ontwikkelaar van de app.

Wat is het?

“Saldo Checker is een Android app waarmee klanten van de ING bank hun saldo en laatste bij- en afschrijvingen kunnen inzien.”

Waarom dit initiatief?

“De ING Bank heeft zelf nog steeds geen Android applicatie uitgebracht. Saldo Checker is ontwikkeld om het lange wachten voor iedere ING-klant met een Android wat draaglijker te maken. Tegen de tijd dat het wachten beloond wordt hoop ik een goed alternatief te kunnen bieden.”

Hoe werkt het?

“Net als de officiële ING-bank applicatie voor de iPhone werkt Saldo Checker via de ING Buddy. Dit betekent dat Saldo Checker veilig is: enkel je Windows Live ID wordt gedeeld met de applicatie. Belangrijke privacygevoelige zaken als je mijn.ing.nl loginnaam en wachtwoord of zelfs je rekeningnummer blijven niet alleen een geheim voor iedereen die je telefoon in handen krijgt, maar ook voor Saldo Checker zelf. Handige features van Saldo Checker zijn: een widget die het saldo van je rekeningen weergeeft: één rekening per widget, een auto-update feature: de ING Buddy reageert niet altijd en je verbinding is niet altijd optimaal; auto-update lost dit op, een security code: je kunt de app optioneel beveiligen met een pincode.”

 

Wat zijn de facts?

“Saldo Checker is eind april van dit jaar uitgekomen; de teller van het aantal downloads nadert de 5000 na anderhalve maand. Inmiddels hebben gebruikers al meer dan 60.000 keer hun saldo geüpdatet via Saldo Checker!”

Wie zijn betrokken?

Saldo Checker is bedacht en ontwikkeld door Reinier Goltstein, een student Business Studies aan de UvA. De eerste versie is ontwikkeld in een week; sindsdien heeft Saldo Checker wekelijks updates gekregen.”