Gespot

Schiphol Parkeren: Vergelijkingssite voor parkeerplaatsen rondom Schiphol

0

Er zijn een hoop verschillende parkeerplaatsen rondom de luchthaven Schiphol. Consumenten willen niet alleen de goedkoopste parkeerplaats, maar ook vooral de beste aanbieder waar zij hun auto vertrouwd voor langere tijd achter kunnen laten. Bedrijven roepen vaak dat ze de beste zijn of eerlijk zijn. Maar hoe maak je dat nu objectief en aantoonbaar? SchipholParkeren maakt dat nu mogelijk. Dorus Hinse, initiatiefnemer van SchipholParkeren, vertelt.

Wat is het?

“SchipholParkeren.com is een vergelijkingssite voor parkeren bij Schiphol. De vergelijkingssite onderscheidt zich van de bestaande vergelijkingssites door niet alleen te kijken naar de voorkant van de bedrijven, zoals de tarieven, presentatie en de locatie, maar ook de zogeheten achterkant zoals werkwijze, faciliteiten, afstand en wachttijden.”

Waarom dit initiatief?

“Iedereen is gebaat bij een betrouwbaar imago van het parkeren rondom Schiphol. Dankzij onze kennis en ervaring testen wij de bedrijven, om de reizigers echt te kunnen laten zien wat er met hun auto gebeurt na het inleveren bij een parkeerbedrijf naar keuze. Omdat er bijna 50 parkeerbedrijven rondom Schiphol actief zijn, leek ons het een goed idee om de parkeerwereld in kaart te brengen zodat de reiziger een goed beeld krijgt van waar hij zijn auto achterlaat.”

Hoe werkt het?

“Na het invoeren van de reisdata kun je de parkeerbedrijven op prijs, score of afstand zien. Om de parkeerbedrijven te bekijken, klik je op ‘bekijken’. Dan zie je alle informatie en de tests. Vervolgens kun je via de site makkelijk en snel een reservering maken bij een parking naar keuze.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Sinds de lancering in januari hebben we een paar duizend bezoekers. De filmpjes worden door meer dan 15 procent van de bezoekers bekeken. De website is gelanceerd vlak voor het drukke zomerseizoen. Binnenkort wordt er een prijstabel toegevoegd aan de website en meer ervaringen van gebruikers. Ook worden er nog meer parkings toegevoegd.”

Wie is er bij betrokken?

“SchipholParkeren werkt met een betrokken en gemotiveerd team, waaronder de SEO-specialist, webdesigner, tekstschrijver, cameraman en journalist.”