Gespot

Sellaband Player Widget: Promotie van artiesten

0

Makkelijk je muziek verspreiden. Een gesprek met Matthijs Kruijer van Widgets over de Sellaband Player Widget.

Wat doet de widget?

“Begin dit jaar werd in de media bekend dat het Nederlandse Sellaband failliet ging. Gelukkig werd er snel na dit bericht bekend dat de Duitser Michael Bogatzki het bedrijf overnam. Zes maanden later kijkt Sellaband weer naar de toekomst en introduceert de Sellaband Player Widget.

Voor alle artiesten op Sellaband is het sinds vorige week mogelijk om een eigen widget te verspreiden. De widgets kunnen worden geplaatst op sociale netwerken, maar zijn ook te downloaden als desktop applicatie voor Windows, Mac en Linux. In de widget kun je de afspeellijst van de artiest beluisteren, de investeringsstatus van de artiest bekijken en gemakkelijk in de artiest investeren.”

Waarom deze widget?

“Omdat artiesten op Sellaband hun muziek willen kunnen verspreiden is een muziekspeler natuurlijk een goed medium. Er is gekozen voor een embeddable widget om het verspreiden via sociale netwerksites te vergemakkelijken. Naast de embeddable widget is er ook een desktop widget. Fans blijven zo verbonden met hun favoriete artiesten en het merk Sellaband.”

Hoe werkt de widget?

“Vanaf de profielpagina van een artiest op de Sellaband website kan de widget worden gedownload voor op het bureaublad, of worden gekopieerd zodat de widget kan worden geplaatst op sociale netwerksites en andere websites.

Vanuit de widget kun je de afspeellijst beluisteren van een artiest. Ook kan er worden bekeken hoe het staat met de ‘fundings’ van de artiest. Verder kan de widget worden gedownload naar de desktop van de gebruiker. De desktop widget is ontwikkeld in Adobe AIR. Dit betekent dat de desktop widget cross-platform is. Bij het embedden van de embeddable widget, en binnen de desktop player kun je de player ‘stylen’ met je eigen kleurthema.”

 

Wat zijn de facts?

“De Sellaband Artist Widget is net live dus er is nog geen informatie over het gebruik.”

Wie heeft de widget gemaakt?

“De Sellaband Player Widget is ontwikkeld door het Amsterdamse Widgets B.V, gespecialiseerd in het ontwikkelen van web widgets, desktop widgets, mobile widgets en tegenwoordig ook TV widgets.”