Gespot

Seo-scan: Check de optimalisatie van je website

0

Zoekmachine Optimalisatie hoeft niet duur te zijn. Een gesprek met Sebastian Bakker over de seo-scan van 050media. Update 25-08-2010: De activiteiten van Seo-scan zijn met onmiddellijke ingang stopgezet (bron: Seo-scan).

Wat doet de tool?

“Met de Zoekmachine Optimalisatie Scan kan je gratis websites scannen om te zien hoe goed ze geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines zoals Google.

Waarom deze tool?

“Je website wordt beoordeeld op 180 onderdelen die van belang zijn voor een goede positie bij zoekmachines op relevante zoekwoorden. Tevens kan je tot 3 zoekwoorden opgeven om te kijken hoe de website daarop scoort bij Google en hoe de website  geoptimaliseerd is voor die zoekwoorden.”

Hoe werkt de tool?

“De scan is gratis, je krijgt direct 3 rapportcijfers. De website wordt beoordeeld op techniek, dus; hoe zit de website technisch in elkaar, een voorbeeld hiervan is de structuur van de HTML-code. Het tweede cijfer is de Content, hier wordt de website beoordeeld op kwaliteit en relevantie van de teksten / afbeeldingen. Zo wordt gekeken welke woorden het meest voorkomen, maar voornamelijk op wat voor manier.  Tot slot wordt de website beoordeeld op linkpopulariteit, hier wordt gekeken naar het aantal links en of er links zijn vanuit directories zoals DMOZ, Startpagina, Yahoo, Digg enzovoort. Tevens geeft deze gratis scan tot 5 tips hoe de website verbeterd kan worden.

Daarnaast kan er een verbeterrapport besteld worden, hierin staat in detail uitgelegd wat aan de website verbeterd kan worden en waarom. Wij staat zo achter de kwaliteit van dit rapport, dat wij op No Cure No Pay basis werken. Dus wanneer je het rapport online bestelt – voor  € 199,- en je geen betere positie in zoekmachines krijgt door dit rapport, dan krijg je het geld terug.”

 

Wat zijn de facts?

“Helaas zijn er nog geen facts bekend. Het is onderdeel van ons online marketingbureau 050media.”

Wie maakt de tool?

“De Seo-scan is ontstaan door de samenwerking van verschillende zoekmachine optimalisatie experts en een programmeur. 050media is een Full Service Online Marketingbureau uit Groningen. Wij bieden veel mogelijkheden qua online marketing, zoals onder andere e-mail-, video-, zoekmachine-, affiliatemarketing en website ontwikkeling volgens hedendaags usability principes.”

Update 25-08-2010: De activiteiten van Seo-scan zijn met onmiddellijke ingang stopgezet (bron: Seo-scan). Op verzoek van de initiatiefnemers zijn de links naar de site uit de bovenstaande tekst verwijderd.