Gespot

Share a bite: Social dining in Nederland

0

Share a Bite brengt het in de VS succesvolle concept ‘social dining’ naar Nederland. Share a Bite draait om het ontmoeten van interessante, leuke mensen tijdens gezellige etentjes bij goede restaurants. Wouter Kneepkens, mede-oprichter van Share a Bite, vertelt.

Wat is Share a Bite?

“Op Share a Bite zien bezoekers een lijst met etentjes in verschillende steden en restaurants, waar ze aan kunnen schuiven om nieuwe mensen te ontmoeten. Voor expats, young professionals & ondernemers biedt dit een geweldige manier om de basis te leggen voor nieuwe vriendschappen en zakelijke contacten en deals op te doen. In feite dus online social networking weer terug offline halen.”

Waarom dit initiatief?

“Tijdens een bezoek aan de VS (Silicon Valley) kwam ik in contact met ‘social dining’, dit sprak me zo aan, dat ik vol enthousiasme Bastiaan belde om dit concept ook in Nederland te realiseren. Met Share a Bite introduceren we zo het Amerikaanse succesnummer social dining ook in Nederland.”

Hoe werkt Share a Bite?

“Gebruikers surfen naar onze site. Daar kijken ze of er een etentje aansluit op hun agenda en/of interesses (we organiseren ook themadiners, bijv. voor Young entrepreneurs), bekijken ze de profielen van de anderen aan tafel en boeken ze hun stoel. Vervolgens schuiven ze aan bij het etentje voor een supergezellige avond. Ook is het mogelijk zelf thema-etentjes op te zetten of bijvoorbeeld een bedrijfs- of groepdiner via Share a Bite te organiseren.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“Sinds onze start in november hebben we 20 tot 30 etentjes georganiseerd, die op twee tot drie na allen uitverkocht waren. Er is dus een paar honderd man te gast geweest sinds de start. Wij krijgen een commissie op het menu van de restaurants. Na ons begin in Amsterdam, hebben we inmiddels uitgebreid met Utrecht en Rotterdam. Later deze maand volgen hopelijk Den Haag en ook onze eerste international locatie: Barcelona.

Onze etentjes zelf hebben daarnaast ook al geleid tot een aantal zakelijke (bijna)deals, veel nieuwe zakelijke contacten, nieuwe vriendschappen (als je Facebook mag geloven) en hier en daar een date. Belangrijk leerpunt is dat we soms te snel willen voor de techniek. We hebben zoveel plannen, wensen en ideeën van onze gebruikers, dat we dat in de technische realisatie niet altijd kunnen bijbenen!”

Wie is er betrokken bij Share a Bite?

Share a Bite is gestart door Bastiaan Hagenouw en mijzelf, Wouter Kneepkens. Ik was en ben nog steeds voornamelijk verantwoordelijk voor de website, social media en de steden Utrecht en Rotterdam. Bastiaan’s hoofdverantwoordelijkheden zijn de relaties met restaurants en de steden Amsterdam en Den Haag. Samen kijken we naar strategie en internationale mogelijkheden.”