Gespot

Shop2Mobi: Start en beheer je eigen QR-code shop

0

Shop2Mobi is een platform waarmee je gemakkelijk QR-code shops kunt starten, scans & sales kunt volgen en geavanceerde (geo)statistieken kunt inzien. Daarnaast biedt Shop2Mobi een (instant) mobiele shop aan.

Wat is het?

"Shop2Mobi helpt (online) retailers hun producten te verkopen via QR-codes. Het assortiment kan worden geüpload, waarna vervolgens in bulk QR-codes of een volledig pre-designed virtueel schap worden gegenereerd in hi-res EPS of PDF. Het platform ondersteunt segmentatie (zien waar en door wie precies is gescand) en volledige koppeling met Google Analytics (om de sales funnel te kunnen volgen). Met geotagging kunnen de resultaten op een kaart worden getoond.

Consumenten zien een goed leesbare QR-code en daarna een gestroomlijnd bestelproces in een volledig mobiele shop. Betalen kan met PayPal, Credit Card, iDeal, overschrijving en achteraf betalen. De <em>core business</em> is het gemakkelijk kunnen starten van een QR-code shop, of het nu op een treinstation, in de krant of een huis-aan-huis folder is. Een account op het platform is gratis, je betaalt alleen voor de gepubliceerde campagnes."

Waarom dit initiatief?

"In 2012 zijn wereldwijd meer dan 300 virtuele winkels gestart, waarvan zo’n 10 in Nederland. Voor volgend jaar zijn inmiddels meer dan 2000 winkels aangekondigd. Met de groei van mobiele apparaten, kunnen online winkels hun klanten steeds vaker offline bereiken. QR-codewinkels zijn een trend (of hype). Het biedt retailers de mogelijkheid om hun producten in feite overal aan te bieden en buiten de box van e-commerce te kijken.

Het initiatief is uniek, omdat het op dit moment de enige is die standaard integratie met alle e-commercepakketten aanbiedt en geen app pusht, maar volledig via web functioneert. De integratie met de backoffice van online retailers en geostatistieken maken van QR-codes simpelweg een geïntegreerd marketing- en verkoopkanaal."

Hoe werkt het?

"Allereerst kies je of een (instant) mobiele shop gewenst is of dat de scans naar je bestaande webwinkel gaan. Vanuit je webshop upload je producten middels een productfeed of voeg je ze handmatig toe. Vervolgens kies je de output: QR-codes in bulk (EPS, SVG, PNG en JPG) of een print-ready PDF met 300dpi en het uiterlijk van een winkelschap. Na het selecteren van verschillende segmenten (folders, treinstations, filialen) kun je je marketinguitingen distribueren.

Iedere scan gaat via onze snelle URL shortener shop2.mobi, zodat de QR-codes klein en goed leesbaar blijven. De shortener stuurt automatisch utm_tags mee voor Google Analytics, zodat je in je eigen systeem precies kunt zien waar bezoekers vandaan komen en welke campagne ze gescand hebben. Daarnaast kun je in ons systeem op een kaart bekijken welke scans en verkopen waar zijn geweest.

Het opzetten van de mobiele shop, uploaden van producten en genereren van alle QR Codes neemt in totaal 10 minuten in beslag."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Shop2Mobi wordt vanaf januari 2012 gebouwd door onze developers in Oekraïne. Na de bètacyclus in juli, hebben we sinds de lancering in oktober ongeveer 10.000 bezoekers gehad en 72 aanmeldingen uit de hele wereld (Australië, India, USA, Ierland, Polen, Duitsland, Canada, Argentinië et cetera). Daarvan zijn 3 klanten met grootse campagnes in hun land live gegaan. Voor Nederland gaan enkele klanten in 2013 met grote campagnes van start. Daarnaast staan we met bijna alle combinaties van "QR-code" en "shops" of "stores" op de eerste pagina in Google en is ons YouTube kanaal ruim 6000 keer bekeken."

Wie is er bij betrokken?

"Samen met Dennis, collega bij Modern Minds, stond ik, Roman Markovski aan het hoofd van dit project. ISM eCompany heeft gezorgd voor de resources en het netwerk."

Bron:   Shop2Mobi  - Download