Gespot

Shoplounge: Shopping for men

0

Was will der Mann? Blijkbaar ook op de hoogte gehouden worden van al het nieuws op het gebied van fashion, lifestyle en gadgets. Op Shoplounge wordt de moderne man helemaal bijgepraat. In gesprek met Ronald van de Zande.

Wat is het?

Shoplounge is een webguide naar de leukste, handigste en meest interessante sites voor mannen op het gebied van lifestyle, gadgets, (uiterlijke) verzorging, living en het goede leven (reizen, eten en drinken). Je krijgt een helder en duidelijk overzicht van die sites en een korte beschrijving en beeld.”

Waarom dit initiatief?

“Shoplounge is geboren vanuit onze eigen behoefte. We zijn beide online shoppers maar konden geen goede, geschikte pagina vinden gericht op mannen vanwaar je kon surfen naar de leukste sites op het internet. De sites die er zijn bieden geen volledig overzicht naar verschillende categoriën.”

Hoe werkt het?

“De shops worden weergegeven op een overzichtspagina per categorie met een kleine afbeelding en een korte, prikkelende tekst. Bij interesse kan je doorklikken en beland je op de dedicated pagina van de webshop. Daar staat een grotere afbeelding en een uitvoerige tekst wat de site biedt en eventueel wat de site uniek maakt.”

 

Wat zijn de facts?

De facts liggen op schema, we zijn 1 maand bezig, deze maand hebben we 5.000 bezoekers gehad. Onze bezoekers zijn 70% man, 30% vrouw. De meeste kliks zijn op het gebied van mode, de nieuwe shops en gadgets. Businessmodel bestaat uit twee bronnen, affiliates en webshops die een maandelijkse contributie betalen (7,50 per maand) om op de site aanwezig te zijn. Daarnaast beiden we extra mogelijkheden om de webshop te promoten (nieuwsbrief, product van de week, vaste plaats op de homepage, win acties).”

Wie zijn betrokken?

“Noise is verantwoordelijk voor de creatie van Shoplounge, NoProtocol heeft de site gebouwd, wijzelf hebben de input gegeven voor de bureaus, alle teksten geschreven, contact gezocht met de webshops et cetera.”