Gespot

SimOnlyVergelijker: Welk abonnement moet je hebben?

0

Alle providers op een rij gezet. Een gesprek met Erik Brunekreef over SimOnlyVergelijker.

Wat doet de site?

“Met SimOnlyVergelijker kun je, zoals de naam al doet vermoeden, het volledige aanbod van alle Nederlandse simonly providers onafhankelijk vergelijken. Wij doen dit op een unieke eenvoudige manier. Op de website kun je sim only abonnementen selecteren op basis van type abonnement, omvang van de bundel of prijs van het abonnement.”

Waarom deze site?

“De aanleiding voor de site is tweeledig: er bestaan veel Telekom aanbieders en tussenpersonen. Zij bieden over het algemeen een zeer vergelijkbaar aanbod aan. Als consument ontvang je bij Google op de zoekterm “simonly” duizenden hits, waardoor het niet eenvoudig is om in het woud aan sim only aanbod je een weg te vinden. Veel consumenten eindigen uiteindelijk bij de meest bekende marktpartijen (als Vodafone, T-mobile, Telfort, KPN, Ben), terwijl er mogelijk een beter aanbod is bij andere partijen. Daarnaast blijkt dat simonly providers belang hebben bij het differentiëren van hun aanbod. Dit maakt het simkaart aanbod onnodig troebel waardoor consumenten het lastig vinden om de verschillende abonnementsvormen te vergelijken.

De tweede reden is dat veel consumenten niet bekend zijn met de nieuwe spelers op deze markt. Sim only aanbieders als Simpel, Tringg, Simyo, Youfone, hanteren veelal andere business modellen waarmee zij zichzelf een marktpositie proberen te verschaffen, in veel gevallen biedt hun aanbod een potentieel alternatief.”

Hoe werkt de site?

“De site werkt eenvoudig. Je kiest je sim only abonnementsvorm via het pull down menu. De zoekopdracht kan worden toegespitst door te kiezen voor alle simonly abonnementen, alleen belminuten, bellen & sms, bellen, sms, en mobiel internet of door op prijscategorie te zoeken. Het resultaat van de zoekopdracht zal (indien) aanwezig worden weergegeven bij de betreffende sim-only aanbieder.

Op deze manier kun je objetief de beste keuze maken uit de verschillende simonly abonnementen. Wanneer dit heeft plaatsgevonden kan eenvoudig de link naar de website van de simonly provider worden gevolgd. Waar ter plekke gedetailleerde informatie te vinden is en de gebruiker het simonly abonnement kan afsluiten.”

 

Wat zijn de facts?

“SimOnlyVergelijker is in januari 2010 gelanceerd. De eerste bezoekersaantallen (2.000 unieke bezoekers per maand) zijn veelbelovend. Het businessmodel is even simpel als doeltreffend. Wij willen objectieve kwalitatieve informatie aanbieden, waarmee gebruikers zelf een keuze kunnen maken uit het actuele simonly aanbod online. Indien bezoekers besluiten om over te gaan tot aanschaf van een abonnement verdient SimOnlyVergelijker daarop een vergoeding.

Om te kunnen waarborgen dat de site daadwerkelijk helpt bij het maken van de keuze, zijn wij continu bezig met het optimaliseren van de website. De ervaringen van onze gebruikers nemen wij hierbij graag mee in onze overweging. Vandaar dat wij onze gebruiker uitnodigen om via de Ranking The Web button de site te beoordelen.”

Wie maakt de site?

Dotcompanies is als startup ondernemer de initiatiefnemer achter SimOnlyVergelijker.”