Gespot

Site gespot: Careerjet

0

Alle banen op één plek vinden. Top of flop?

Waarom Careerjet.nl
“We wensten te reageren op de behoefte van de werkzoekende om in de groeiende selectie job websites niet overal een accountje te hebben. Nu kan je bij Careerjet.nl op één centrale plaats waar alle jobs tegelijk gevonden kunnen worden, één account hebben en dat volstaat om de job te zoeken die bij je past. Ook blijft je mailbox gevrijwaard van de vele meldingen. Een keer goed zou voldoende moeten kunnen zijn.”

Wat doet Careerjet.nl
“Wij zoeken op het internet naar jobaanbiedingen. Hier maken we een database van, en deze kan eenieder op Careerjet.nl komen doorzoeken. Dus korter, brengen we op één centrale plaats alle mogelijke jobs samen die je op het internet kan vinden. Ook wordt er ruimte voor discussie voorzien rond de recruteerders. Zoals bijvoorbeeld op https://www.careerjet.nl/jobs/a.html voor de bedrijven die starten met een a.

Hoe werkt Careerjet.nl
“Dagelijks ‘crawlen’ we het internet af op zoek naar deze jobaanbiedingen. De sites die in onze database zitten worden nauwkeuriger afgespeurd. De resultaten van de websites in de database worden doorzoekbaar gemaakt voor de werkzoekende. De nieuw gevonden websites worden eerst manueel bekeken of het geen spam betreft en of het een toegevoegde waarde heeft voor de gebruikers van Careerjet.”

Hoe werk je met Careerjet.nl
Careerjet is een typische zoekmachine waar je zoekopdrachten kan ingeven. De exacte woordcombinaties kunnen gevonden worden dankzij de haakjes ” ” en woorden die je wenst te weren uit de resultaten voorzie je van het minteken -.
We voorzien ook in RSSfeeds en allerlei andere snufjes als men de zoekfunctie van Careerjet wil integreren in je website, zoals je hier kan vinden. Men kan ook Job Alerts instellen, zodat Careerjet de werkzoekende op de hoogte houdt van nieuwe jobs volgens de critearie die men wenst.”

Hoeveel bezoek trekt Careerjet.nl
“Het aantal bezoekers voor Careerjet is sinds het begin in stijgende lijn en nu verwelkomen we dagelijks een 19.000 unieke bezoekers. Dit aantal zal gedurende de komende maanden nog gevoelig stijgen.”

Wie maakt Careerjet.nl
Careerjet.nl is het resultaat van de globalisering van www.optioncarriere.com die al langer bestaat. Vanuit deze ervaring bouwen wij verder en effenen we een pad om wereldwijd jobs samen te brengen voor mensen, en deze doorzoekbaar te maken, met extra diensten en selectiecriteria.”

Frankwatching in gesprek met Theo Guns van Careerjet.nl