Gespot

Site gespot: Kijkdirect.nl

0

Kijkdirect.nl filtert en ordent het Web TV aanbod. Bovendien kun je, na aanmelding, zelf je eigen favoriete kanalen kiezen en bovenaan de startpagina zetten. Zo maak je je eigen filter. Er schijnt wereldwijd nog geen Web TV portal te bestaan waarbij dat ook kan. Top of flop?

Waarom Kijkdirect.nl?
“De samensmeltende bewegingen van TV en internet zijn nog in volle gang. Op internet is nu een overvloed aan Web TV-kanalen beschikbaar. Er zijn portals die alles proberen aan te bieden. Het onderhoud schiet er dan vaak bij. Als bezoeker is het dan bij elke link die je aanklikt weer een verrassing of het kanaal het wel of niet doet. Portals zijn bovendien vaak onoverzichtelijk (mede door de hoeveelheid) en Engelstalig. Als Nederlander wil ik eerst de Nederlandse kanalen zien en in mijn eigen taal worden aangesproken.Wat een goed portal doet is filteren: het kaf van het koren scheiden. Zoals Startpagina ook begon. En een goed portal is eenduidig: Web TV. En geen verzameling van Web TV, VOD, YouTube en wat al niet meer. Als je het hele streaming internet wil aanbieden, dan heb je toch snel een probleem.”

Wat doet Kijkdirect.nl?
Kijkdirect.nl filtert en ordent het Web TV aanbod. Op Kijkdirect.nl vind je kanalen die gespecialiseerd zijn in nieuws, informatie, entertainment, muziek, sport en regionaal.Bovendien kun je, na aanmelding, zelf je eigen favoriete kanalen kiezen en bovenaan de startpagina zetten. Zo maak je een eigen filter. Wereldwijd ben ik nog geen Web TV portal tegengekomen waarbij dat ook kan.”

Hoe werkt Kijkdirect.nl?
“De technische kant is niet zo interessant, het zijn basicly deeplinks. Qua businessmodel: ik beoog met bezoekers advertentieinkomsten te genereren. En als ik een kleine database kan opbouwen is het natuurlijk ook interessant voor e-mailmarketing.Met de Web TV kanalen maak ik geen zakelijke afspraken. Dat zijn zoveel verschillende partijen, dat kost me veel te veel tijd om met iedereen te gaan praten. Volgens mij is het een prima deal zo: ik zorg voor gratis kijkers (en sitebezoekers) voor de TV-kanalen die zij met reclame kunnen kapitaliseren. En met de verzameling kan ik bezoekers bereiken.”

Wie maakt Kijkdirect.nl?
Kijkdirect.nl is een initiatief van Jens Borghardt van Zyta.