Gespot

Site gespot: Stoprokenblog.nl

0

Hulp bij het stoppen met roken.

Wat doet stoprokenblog.nl?
Stoprokenblog.nl stelt gebruikers in staat om een ‘stoppen-met-roken-dagboek’ bij te houden. Naast het posten van dagboekberichten, kan je een motivatielijst maken en een stop status instellen. Ook is er een forum waar je kan meepraten over stoppen met roken, welke methodes je gebruikt en meer.”

Waarom stoprokenblog.nl?
Stoprokenblog.nl is ontstaan uit het feit dat ik  er maar niet in slaagde om te stoppen met roken. Op het internet miste ik een plekje waar ik mijn ervaringen en angsten bij het stoppen kwijt kon. Natuurlijk zijn er wel stoppen met roken fora, maar daar ben je gewoon het zoveelste nieuwe lid. Ik wou meer iets waar ik zelf mijn ervaring met stoppen kon beschrijven en op moeilijke momenten kon teruglezen. Natuurlijk is het krijgen van reacties belangrijk.  Hier is dan ook extra aandacht aan besteed. Je hoeft geen lid te zijn om te reageren op dagboekberichten, daardoor zijn ook vrienden of familieleden in staat om een reactie achter te laten.”

Hoe werkt stoprokenblog.nl
“De site is gebaseerd op open source software. Zo draait de site op een aangepaste versie van WordPress mu, en als forumsoftware werd bbpress gebruikt. Voor wie bekend is met WordPress software zal alles dus redelijk vertrouwd aanvoelen. Er zijnwel allerlei opties uitgeschakeld, om het voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken. Ook beschikken gebruikers over een aantal ‘stoppen-met-roken-tooltjes’ zoals een motivatielijst en stopstatus.”

Wat zijn de facts van stoprokenblog.nl?
Stoprokenblog.nl is reeds een goede twee weken online, en ondanks dat er nog zeer weinig promotie voor gedaan is, hebben we toch al een aantal actieve gebruikers. Door de site in de toekomst verder te promoten en verder uit te breiden, hopen we dat stoprokenblog.nl een plekje krijgt binnen het stoppen met roken gebeuren.”

Wie maakt stoprokenblog.nl?
Stoprokenblog.nl is bedacht en ontwikkeld door Michiel Boeckaert, een 24 jarige webmaster uit België. Het is een schoolvoorbeeld van een éénmans zolderkamer initiatief. De site werd ontwikkeld met zo goed als geen budget en open source software. Alleen de banner werd uitbesteed. Dit zorgde wel eens voor kleine en minder kleine technische en design ‘uitdagingen’.  Het is zeker de bedoeling om de site in de toekomst nog te verbeteren en uit te breiden, al dan niet met de hulp van anderen.”

Frankwatching in gesprek met Michiel Boeckaert van Stoprokenblog.