Gespot

Site gespot: ZoekAlleBanen.nl

0

Doorzoek alle online vacatures op 1 site

Wat doet ZoekAlleBanen.nl?
“Op ZoekAlleBanen kun je met één zoekopdracht de 12 grootste vacaturesites van Nederland doorzoeken. ZoekAlleBanen maakt die sites doorzoekbaar door ze te crawlen. Wanneer een banenzoeker een zoekopdracht ingeeft op ZoekAlleBanen krijgt hij de resultaten van de verschillende vacaturesites in een keer te zien. Hij hoeft dus niet meer alle sites apart te bezoeken.”

Waarom ZoekAlleBanen.nl?
“Ik kwam op het idee voor ZoekAlleBanen, omdat ik metazoekmachines voor auto’s en huizen gebruikte, maar nog geen goede metazoekmachine voor banen kende. Maar het wemelt tegenwoordig van de vacaturesites op internet. Als je een baan zoekt weet je vaak niet waar je moet beginnen. ZoekAlleBanen creëert overzicht in deze chaos en zorgt dat je de grootste sites in een keer kunt doorzoeken.”

Hoe werkt ZoekAlleBanen.nl?
ZoekAlleBanen crawlt dus de 12 grootste vacaturesites van Nederland. Daardoor kun je via ZoekAlleBanen in een keer al die sites doorzoeken. Je kunt meteen de banen bewaren die je interessant vindt. Tevens kunnen bezoekers een zoekopdracht instellen en dagelijks de nieuwste banen van de 12 vacaturesites per mail ontvangen die aan hun zoekcriteria voldoen. Bezoekers die liever gevonden willen worden kunnen hun CV uploaden en direct onder de aandacht komen van werkgevers.”

Wat zijn de facts van ZoekAlleBanen.nl?
ZoekAlleBanen is maandag 17 november live gegaan. De site doorzoekt bijna 200.000 vactures, maar het gaat snel en eenvoudig. De zoekresultaten zijn nauwkeurig en worden overzichtelijk weergegeven. De eerste reacties zijn zeer positief en wat opvalt is de gebruiksvriendelijkheid van de site.

ZoekAlleBanen heeft verschillende inkomstenstromen. Wij verdienen aan banners en advertenties op de site. Daarnaast kunnen werkgevers hun vacature direct op ZoekAlleBanen plaatsen, hij wordt dan boven de andere zoekresultaten op de site getoond. Wel in een afgescheiden veld om de onafhankeljikheid van de zoekresultaten te garanderen. Als laatste inkomstenbron gaat ZoekAlleBanen een CV database opbouwen die werkgevers tegen betalen kunnen doorzoeken.”

Wie maakt ZoekAlleBanen.nl?
“Ik heb zelf ZoekAlleBanen bedacht en opgericht. Na mijn studie Nederlands Recht deed ik mijn MBA in Barcelona. De afgelopen jaren heb ik eerst bij een investeringsmaatschappij gewerkt en daarna bij Reed Elsevier. Ik run ZoekAlleBanen op dit moment vanuit mijn kantoor in Amsterdam en word technisch ondersteunt door webdevelopers van Yes2Web uit Delft.”

Frankwatching in gesprek met Freek Verhaak van ZoekAlleBanen.nl