Gespot

Skyscanner: Zoekt de beste vliegtickets voor de goedkoopste prijs

0

Ben jij het uren zoeken en vergelijken op talloze sites van reisaanbieders ook zo zat? Dan biedt Skyscanner wellicht een uitkomst! Linda Hoebe, business development manager bij Skyscanner, vertelt over de site en bijbehorende app.

 

Wat is het?

“Skyscanner is een zoekmachine voor vluchten. Door Skyscanner hoef je geen ellenlange zoektocht meer te doen op verschillende websites op zoek naar het juiste vliegticket: je kunt met 1 simpele klik vliegtickets, vluchten en talloze routes met elkaar vergelijken van meer dan 1000 luchtvaartmaatschappijen en online reisbureaus als tix.nl, expedia, world ticketcenter, ebookers, etc. Bijna alle Nederlandse reisbureaus zijn met hun aangeboden vluchten op onze website vertegenwoordigd.”

Waarom dit initiatief?

“Veel Nederlanders zijn nog steeds in de veronderstelling dat online reisbureaus vliegtickets met elkaar vergelijken, terwijl ze alleen hun eigen aanbod aan vliegtickets met elkaar vergelijken. Skyscanner vergelijkt zowel de vluchten van de luchtvaartmaatschappijen als die van de reisbureaus. Het niet meer hoeven zoeken op verschillende websites van reisaanbieders scheelt een hoop gedoe. Skyscanner heeft de app gelanceerd in Nederland, omdat er vraag naar was. Nu al komt 25% van de totale traffic van mobiele apparaten als tablets en iPads. In Nederland was het online vergelijken van vluchten nog niet mogelijk op een smartphone. ”

Hoe werkt het?

“Wanneer een vlucht gevonden wordt en men klikt om te boeken, wordt direct doorverwezen naar de website van de door de gebruiker geselecteerde luchtvaartmaatschappij of het online reisbureau. Wij geven altijd de meest actuele laagste prijs. Hoe de app precies werkt, wordt uitgelegd in onderstaand filmpje.”

 

Wat zijn de belangrijkste facts?

“In 10 maanden tijd is de app 5 miljoen keer gedownload, een gemiddelde van 5 sec. per download. De iPhone app is erg populair in de reisapp-categorie in alle 47 landen waar het gelanceerd is, en krijgt van de gebruikers een score van 4+ (van de 5).

In het verleden zijn er problemen met de vertaling geweest. Een belangrijk leerpunt voor ons was dan ook dat het belangrijk is dat alle talen worden gelokaliseerd. Ook is het voor een app belangrijk dat de gebruiker in 1 oogopslag begrijpt wat hij of zij moet doen als de app geopend wordt. Daarom is een juiste woordkeuze erg belangrijk. Op het moment komt een flink percentage via mobiele zoekopdrachten. Dit is iets wat wij willen vermeerderen, door bijvoorbeeld betere en snellere zoekmogelijkheden te bieden, keuze uit meerdere vluchten, een zo overzichtelijk mogelijk prijsoverzicht, en hoger gebruikersgemak.”

Wie is er bij betrokken?

“De Skyscanner-app voor Android en iPhone en iPad is ontstaan in samenwerking met Kotikan, een app-ontwikkelingsbedrijf dat iPhone en Andriod apps ontwikkelt. Kotikan werkte nauw samen met Skyscanner gedurende de implementatie. In etappes werd alles geleverd waardoor de app grondig kon worden getest in elke fase van de bouw. Op deze manier konden wij in stappen de betrouwbaarheid verbeteren, bijvoorbeeld de woordkeuze die in de app gebruikt wordt.”
<h2>Update 23-3-2013</h2>
“Skyscanner, ’s werelds snelst groeiende vliegticketzoekmachine, zag het gebruik van hun app het afgelopen jaar met 400% toenemen. De Skyscanner app is inmiddels meer dan 20 miljoen keer gedownload en het gebruik ervan overtreft voor de eerste keer het websitegebruik. Skyscanner lanceerde de eerste zeer goed beoordeelde app om vliegtickets te zoeken in februari 2011. De app is nu beschikbaar in 30 talen op iPhone, iPad, Android, Windows Phone, Windows 8 en BlackBerry, inclusief een nieuwe release voor BlackBerry 10.

De Android en Windows gebruikers hebben de mogelijkheid om een actieve live tegel op hun homepage te zetten om veranderingen van vluchtprijzen in de gaten te houden en BlackBerry gebruikers kunnen hun zoekopdrachten delen en erover chatten door middel van de BBM technologie. De app voor de iPad heeft de mogelijkheid om over de wereldbol te ‘vliegen’ en direct de goedkoopste prijzen per bestemming te zien. Skyscanner is momenteel bezig met het ontwikkelen van vrije zoekopdracht- en spraakherkenningstechnologie om het gebruik van de app zo innovatief en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

De meest populaire bestemming waarop gezocht wordt door mobiele gebruikers is ‘overal’. Deze optie stelt gebruikers in staat te zoeken op volgorde van prijs, zodat ze inspiratie kunnen opdoen voor het bezoeken van een bestemming in een bepaalde week, maand of jaar.”

Bron:   Skyscanner  -  Download