Gespot

Smoovz: Voetbal-app voor amateurvoetballers

0

Smoovz is een slimme app die officiële amateurvoetbal wedstrijden koppelt aan clublocaties en gebruikers. De app kent alle amateurvoetbalwedstrijden van senioren tot de pupillen. Deze nieuwe voetbal-app is bedoeld voor spelers, supporters, ouders, trainers, scouts en journalisten. Roger Schols, initiatiefnemer en CMO van Smoovz, vertelt.

Wat is Smoovz?

“Via Smoovz kun je snel en gemakkelijk zien welke wedstrijden en uitslagen er zijn bij jouw club, team en competitie. Op basis van je locatie en tijdstip kun je met Smoovz inchecken bij clubs en wedstrijden. Sta je bij de wedstrijd? Dan kun je comments, live statistieken en goals doorgeven die automatisch op de tijdlijn van de wedstrijd worden geplaatst als samenvatting. Supporters, vrijwilligers en spelers kunnen zo als veldreporter een positieve bijdrage leveren door verslag van wedstrijden te doen en deze te delen via een smartphone.”

Waarom dit initiatief?

“Het idee en businessplan van Smoovz zijn volledig van onszelf afkomstig en door onszelf ontwikkeld. Het idee is eigenlijk al ontstaan in de oktober 2010, toen ik net een nieuwe smartphone gekocht had. Ik vroeg me af waarom je niet gemakkelijk voetbalstanden van amateurvoetbal kon delen, net als bij professioneel voetbal. Nog steeds werd er voor rust- en eindstanden naar voetbalkantines gebeld.

Vanaf januari 2011 zijn we dit concept gaan uitwerken, maar we vonden het commercieel gezien niet aantrekkelijk genoeg een app te ontwikkelen waarmee je alleen standen kon delen. We zijn naar trends voor de komende jaren gaan kijken en zagen daarbij dat locationbased services, gamification en het delen van foto’s of video’s tot de trends behoorden. Daarnaast worden de smartphonecamera’s steeds beter en het internet steeds sneller, 4G internet komt eraan. Al deze elementen hebben we gecombineerd tot de uiteindelijke app zoals hij nu bestaat.”

Hoe werkt Smoovz?

“Voorafgaand aan een wedstrijd kun je de uitslag voorspellen in een poule systeem. Je kunt credits en badges winnen door de app actief te gaan gebruiken. In de Smoovz Cup maak je kans op mooie voetbalprijzen met als hoofdprijs een reis voor jouw hele team naar FC Barcelona. Smoovz combineert officiële wedstrijddata met door gebruikers toegevoegde informatie. Het is dus een hybridemodel van data. Zo ben je altijd zeker van een juiste wedstrijduitslag. Ook heeft de app een vergaande integratie met Facebook, Twitter en Youtube. Je kunt gemakkelijk voorspellingen, video’s, comments, stats en check-ins delen via social media.

Smoovz is speciaal voor het amateurvoetbal. Daar waar internetbereik en uitzendrechten beperkingen bieden bij het professioneel voetbal, kunnen we de nieuwe technologie juist op een toegankelijke manier toepassen in het amateurvoetbal. Video kan nu gebruikt worden door spelers en clubs voor profilering maar bijvoorbeeld ook voor trainingsdoeleinden.”

Wat zijn de facts?

“Smoovz is gratis voor spelers, supporters, trainers en clubs. Er zijn meerdere verdienmodellen mogelijk en afhankelijk van de feedback en het gebruik van de app, willen we deze verdienmodellen aan het eind van het jaar geleidelijk aan gaan introduceren. We willen eerst leren van onze gebruikers en dan gericht gaan doorontwikkelen. Met name in gamification en profilering zien we goede kansen voor uitbreiding.

Tot het eind van dit voetbalseizoen is Smoovz nog in pilotfase en alleen te gebruiken door amateurclubs in Gelderland. Vanaf augustus 2012 zal de app voor heel Nederland beschikbaar zijn. Ook zijn we concreet bezig met uitbreiding naar andere Europese landen. Smoovz is beschikbaar voor iPhone en voor Android.

 

Wie is er betrokken bij Smoovz?

“Het idee voor de app komt van mijzelf, Roger Schols en van Martijn Zomers. Martijn is mede initiatiefnemer en vanaf het begin betrokken geweest om dit idee uit te werken. Verder zijn er meerdere marktpartijen en investeerders betrokken bij Smoovz. We hebben momenteel diverse partners die ons prijzen sponsoren en ook zijn we in gesprek met verschillende partijen over eventuele samenwerking in de toekomst. Voor de technische ontwikkeling van de app hebben we samengewerkt met een extern bedrijf.”

Update 28-09-2012

Vanaf vandaag is Smoovz landelijk beschikbaar. De app voor iPhone en Android kent alle clublocaties en officiële KNVB wedstrijd programma’s. Sta jij bij de wedstrijd? Check-in, deel live scores & video’s en verdien virtuele punten, vaantjes en wisselbekers! Maak het extra spannend door vooraf je eigen wedstrijden te voorspellen. Hiermee speel je mee in de voetbalpoule binnen je club en competitie.

Bron:   Smoovz: Voetbal-app voor amateurvoetballers  - Download