Gespot

SociaalSpot: Verzamel e-mailadressen van klanten op jouw fysieke locatie

0

Met de gebruiksvriendelijke iPad app van SociaalSpot verzamel je snel en eenvoudig e-mailadressen van klanten voor jouw e-mailings. Kristof van Malderen, initiatiefnemer en eigenaar, vertelt.

Wat is het?

"SociaalSpot is een gebruiksvriendelijke app waarmee je eenvoudig e-mailadressen kunt verzamelen voor e-mailings. Het uiterlijk van de app kan volledig afgestemd worden op de huisstijl van jouw organisatie. Voer logo, achtergrondafbeelding(en) of YouTube-video, huisstijlkleuren, tekst en lettertype in en je profiteert meteen van een professionele uitstraling die precies aansluit op jouw organisatie. Het is ook mogelijk om deze aanpassingen aan ons over te laten. De app kan eventueel zelfs geleverd worden inclusief iPad en mooie houder."

Waarom dit initiatief?

"Veel ondernemers willen graag iets doen met e-mailmarketing. Het is een goedkope en bijzonder effectieve manier om 'top of mind' te blijven bij bestaande klanten. Echter moet er dan wel een e-maillijst zijn van deze klanten. En hier gaat het vaak mis. Daarom zijn wij begonnen met SociaalSpot; een app die deze taak op automatische piloot vervult. Geef klanten bijvoorbeeld 5% korting in ruil voor het invullen van hun e-mailadres op in de app."

Hoe werkt het?

"Aan de hand van de ingebouwde statistieken zie je jouw e-mailadressenbestand groeien. Zodra je tablet toegang heeft tot draadloos internet, worden de verzamelde e-mailadressen en instellingen gesynchroniseerd en veilig opgeslagen op de SociaalSpot-server. Stel je eigen logo, achtergrondafbeelding, tekst en lettertype in of gebruik een YouTube-video als achtergrond gebruiken. Vervolgens kun je de iPad in een houder plaatsen en bijvoorbeeld op de toonbank in jouw winkel plaatsen. Je kunt klanten dan vragen om hun e-mailadres in te vullen in ruil voor bijvoorbeeld korting. Zie je e-mailadressenbestand groeien en zet dit in voor e-mailmarketingcampagnes."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"We zijn nu drie maanden live en hebben al een aantal positieve reacties ontvangen. Een reactie van onze allereerste klant na 3 maanden: 'in 10 jaar tijd heb ik in mijn winkel (running speciaalzaak) amper 1000 e-mailadressen kunnen verzamelen. Het systeem met kaartjes invullen werkte gewoon niet goed. Inmiddels staat SociaalSpot al 2 maanden in mijn winkel en in die korte tijd heb ik mijn huidige e-mailbestand al verdubbeld! En dit geheel automatisch en zonder dat het mij extra tijd heeft gekost. Geweldig!', aldus deze klant."

Wie is er bij betrokken?

"SociaalSpot is een product van Levamondo vof."

Bron:   SociaalSpot