Gespot

SOS op reis: Voor de vakantieganger met pech

0

Beroofd, pech of schade? Weet meteen wie je kunt bellen. Een gesprek met Jack van Dooren van alarmcentrale SOS International over de SOS op reis app.

Wat doet de applicatie?

“SOS op reis helpt je snel de juiste hulp in te schakelen tijdens je reis in binnen- of buitenland. Bij vervelende voorvallen, ongelukken of diefstal wil je geen tijd verspillen aan het zoeken naar hulpnummers van politiediensten, alarmcentrales van verzekeraars, ambassades of banken. De gratis app geeft direct toegang tot de juiste nummers, ongeacht bij welke maatschappij je verzekerd bent. Verder helpt de app je door je locatie te tonen. Handig als bijvoorbeeld een hulpdienst ter plaatse moet komen. Tevens kan je je eigen polisnummers opslaan. Dat scheelt zoekwerk als je meteen hulp nodig hebt.”

Waarom deze applicatie?

“Sinds de eerste telefoons uitgerust zijn met GPS-plaatsbepaling is het idee voor SOS op reis langzaamaan ontstaan. Tijdens de Mobile Convention Amsterdam 2010 werd me duidelijk dat nu het moment was om de app te ontwikkelen en te introduceren: ik zag dat iPhone-gebruikers grote interesse hebben in handige apps die het leven makkelijker maken. In drukke periodes krijgen we bij SOS International dagelijks honderden hulpverzoeken van reizigers. We evalueren de afhandeling hiervan met alle reizigers, dus we krijgen feedback. Hieruit bleek dat mensen op reis bij voorvallen, ongelukken of diefstal geen tijd willen verspillen met het zoeken naar telefoonnummers en polisinformatie. De app bespaart de klant die extra stress.”

Hoe werkt de applicatie?

“Op de hoofdpagina ‘Alarm’ heb je direct toegang tot de belangrijkste alarmnummers. Zo kun je direct je eigen reis-, autoschade-, autopech- en zorgverzekeraar bellen. Maar ook de lokale hulpdiensten. De pagina ‘Handig’ geeft toegang tot nummers om bijvoorbeeld je bankpas te laten blokkeren en de nummers van de Nederlandse ambassade en het consulaat ter plekke. De nummers van de hulpdiensten en ambassade zijn automatisch afgestemd op je locatie. Mogelijk wordt de app in de toekomst uitgebreid met de functionaliteit om direct je locatie door te geven als je de alarmcentrale belt met een hulpvraag.”

http://www.youtube.com/watch?v=afjEi8kZUwo

Wat zijn de facts?

“SOS op reis is vorige week gelanceerd en al bijna 2000 keer gedownload. Op iPhone@sosinternational.nl hebben we zeer enthousiaste reacties en waardevolle tips ontvangen.”

Wie maakt de applicatie?

“De SOS op reis app heb ik, in mijn functie als innovatiemanager bij SOS International, zelf bedacht. De ‘bouw’ van de app is gedaan door BiggerWorks. Het unieke aan de app is het ‘open’ formaat: alle verzekeraars kunnen de app gebruiken en aanpassen op basis van de wensen van hun klanten. Ook kan de app aangepast worden aan de huisstijl van de verzekeraar. CZ heeft wat dat betreft de primeur. De zorgverzekeraar was zo enthousiast over SOS op reis dat het nu zijn eigen variant aanbiedt: de ‘CZ Reishulp’.”

Update: 13 juli 2012

Automobilisten met schade of pech aan de auto kunnen zich voortaan laten terugbellen door de alarmcentrale. De alarmcentrale ontvangt dan via de app direct je locatie, telefoonnummer, kenteken en andere relevante gegevens en bellen je vervolgens op. Vooralsnog kunnen klanten van de volgende verzekeraars gebruikmaken van de BEL MIJ-optie: REAAL, Delta Lloyd, VvAA, Route Mobiel, SOM Verzekeringen, Offermans Joosten Groep en Ohra. Bekijk hier ook de vernieuwde video van SOS op reis.