Gespot

Soundwalk: Een audiotour door wereldsteden

0

Alsof je in een film loopt. Een gesprek met Rudy de Waele over Soundwalk.

Wat doet de applicatie?

“Soundwalk biedt een nieuwe, unieke reiservaring door originele audio guides die je kunt afspelen op je iPhone.  Na het downloaden van Soundwalk, kun je een uur lang een nieuwe wijk ontdekken, geleid door de stem van een bekendheid die bij stad past.

Soundwalks geluiden brengen een nieuwe realiteit. Het zijn originele urban soundtracks die fictie en realiteit vermengen in de muziek, de stem van de verteller, interviews en geluidseffecten. Het lijkt alsof je in een film loopt.”

Waarom deze applicatie?

“De inspiratie komt van Baudelaire’s concept van flaneren en van film. Iedere Soundwalk biedt een poëtische ontdekking van de stad en een intieme reis door het leven van de vertellers.

Door gebruik te maken van acteurs, scripts en originele soundtrack, is Soundwalk fictie tegen de achtergrond van realiteit. Een film zonder beelden, omdat deze zich al voor de luisteraar afspelen.”

Hoe werkt de applicatie?

“De iPhone applicatie introduceert verschillende functies naast de audio track. Deze functies verrijken de user experience.  Zoals de boxen om de startpunten te vinden en praktische informatie te krijgen over de plekken die je bezoekt, een ergonomische en gebruiksvriendelijke interface. Maar ook interactieve kaarten die gebruik maken van geo-localization.”

Wat zijn de facts?

“Soundwalk heeft meer dan 40 tours wereldwijd geproduceerd en werkt samen met Chanel, Louis Vuitton, Adidas, Fauchon  en Orange. De rondleidingen zijn verkrijgbaar als  MP3 files en nu zijn we aan het kijken naar de iPhone premium content en willen uitbreiden naar andere winkels met nieuwe content, nieuwe steden en andere platforms.

De Soundwalk iPhone applicaties zijn gelanceerd tijdens de Nuit Blanche in Parijs op 3 oktober. Meer dan 2.000 soundwalkers hebben de app gedownload en deden de tour met hun iPhone in drie Parijse wijken: Saint-Germain-des-Prés, Le Marais and Belleville.”

Wie maakt de applicatie?

Soundwalk is gemaakt door Stephan Crasneanscki in New York, begin 2000. Samen met Alex Kummerman, de oprichter van Clicmobile, is hij een nieuwe generatie Soundwalks aan het ontwikkelen voor smartphones. Soundwalk teams zijn gevestigd in New York en Parijs.”