Gespot

Splanner: Planner voor je studentenhuis

0

Online een schoonmaakrooster of boodschappenlijst opstellen. Een gesprek met Walter Rakhorst over Splanner.

Wat doet de site?

“Op Splanner kunnen studenten online een schoonmaakrooster bijhouden, een kookrooster opstellen, huisactiviteiten inplannen, gezamenlijk boodschappenlijstjes opstellen en bijhouden wie er aan wie geld verschuldigd is.  Splanner biedt studenten één centrale plek online om alle zaken in en om het studentenhuis te regelen.”

Waarom deze site?

“Toen ik zelf in een studentenhuis woonde verbaasde het mij dat er nog helemaal geen (online) tools waren om de huishoudelijke zaken binnen je studentenhuis bij te houden.  Ik heb oud-huisgenoten en andere studenten gevraagd hoe zij over mijn idee dachten een website te bouwen die alle zaken in en om het studentenhuis voor hun zou regelen. Iedereen reageerde positief.”

Hoe werkt de site?

“Elke student kan een persoonlijk account/profiel aanmaken op Splanner. Vervolgens controleert het systeem op basis van je postcode of jouw studentenhuis al is geregistreerd op Splanner. Zo niet, dan kun je direct jouw studentenhuis registeren. Na registratie van het studentenhuis kunnen de andere huisgenoten worden uitgenodigd om ook te gaan Splanneren.
Het is ook mogelijk om ‘vriend van een studentenhuis’ te worden. Als vriend van een studentenhuis kun je uitgenodigd worden voor etentjes en afspraken en kun je gebruik maken van het financieel overzicht.”

 

Wat zijn de facts?

“Sinds de lancering op maandag 22 februari heeft zich elke dag minimaal één studentenhuis aangemeld. We verwachten de komende weken een toename van het  aantal geregistreerde studentenhuizen en gebruikers. Op dinsdag 23 februari is er ook een filmpje opgenomen door Campus TV. De grootste uitdaging is de site introduceren en studenten kennis te laten nemen van de website en bijbehorende functionaliteiten.

We proberen op de website een meerwaarde te creëren voor studenten door ze continu op de hoogte te houden van interessante aanbiedingen en leuke evenementen. Bij elke functionaliteit kunnen er relevante advertenties, links en aanbiedingen worden weergeven. Denk hierbij aan financiële diensten, aanbiedingen bij het doen van boodschappen en het plaatsen van activiteiten in het agendaoverzicht.
 Als er advertenties worden getoond kunnen die heel gericht worden geplaatst op basis van onder andere geografische of demografische kenmerken. Dit is zowel interessant voor de studenten als voor de adverteerders.”

Wie maakt de site?

Splanner wordt gerund door Guy Stratermans (online marketeer, i-use) en ikzelf. Met hulp van Guy heb ik het concept uitgewerkt en hebben we het functioneel ontwerp uitgewerkt. Guy heeft vervolgens de website vorm gegeven en gebouwd.
Het is nu de uitdaging de website bij te houden en nieuwe functionaliteiten door te voeren. We zijn pas een week live en we hebben al enkele leuke nieuwe aspecten die we gaan toevoegen de komende maanden.”