Gespot

Sporteditie.nl: Meer dan sportnieuws

0


Sporteditie.nl
is een laagdrempelige en veelzijdige website over sport. De website publiceert niet alleen nieuws, maar ook bijvoorbeeld fotoreportages, video’s en games. Patrick Kolker vertelt.

Wat is Sporteditie.nl?

“Sporteditie.nl is een site die zich richt op sport in de breedste zin van het woord. Het beperkt zich niet tot plat en zakelijk sportnieuws, maar er zijn ook columns, video’s, foto’s en games te vinden. Uiteraard allemaal sportgerelateerd. Van serieus nieuws tot opvallende video’s en van mooie fotoreportages tot verslavende games. Naast het dagelijkse aanbod kan iedere bezoeker ook zijn of haar eigen content insturen. Of het nou gaat om nieuws, een leuke foto of video, een verslag of een linktip: de deur van de redactie staat altijd open.”

Waarom dit initiatief?

“De aanleiding voor dit project is het gebrek aan een laagdrempelige website die meer brengt dan alleen het sportnieuws. Een site waarop je het allerlaatste nieuws kan vinden én een grappige video kan bekijken van een blunderende keeper. Een site waarop je een leuke game kan spelen én inhoudelijk kan reageren op een serieuze column. Een site waarbij de bezoekers betrokken kunnen zijn. Gratis, toegankelijk, laagdrempelig en een grote diversiteit aan content.”

 

Hoe werkt Sporteditie.nl?

“Het werkt niet anders dan een normale website. Iedere bezoeker kan zich gratis aanmelden en zich mengen in de discussie. Uiteraard kunnen er reacties geplaatst worden, maar er kan ook gestemd worden op alle items. Daarnaast kan elk item doorgestuurd worden via de grote sociale netwerken zoals Twitter, Facebook en Hyves. Tevens wordt er op dit moment gewerkt aan diverse technische opties die het insturen van de diverse content mogelijk moet maken, zodat iedere gebruiker gemakkelijk zijn bijdrage kan insturen.”

Wat zijn de facts?

“Op dit moment zijn er weinig cijfers bekend m.b.t. de bezoekersaantallen van Sporteditie.nl. De afgelopen maanden zijn voornamelijk gericht op de ontwikkeling en op dit moment is de site pas enkele dagen online. Wel is het interessant om te zien dat tijdens deze ontwikkelingsfase, er gemiddeld een kleine 200 unieke bezoekers per dag op de landingspagina terecht is gekomen. Voornamelijk via social media en directe type-ins. De doelstelling is om binnen een half jaar 75.000 unieke bezoekers per maand te ontvangen. Na een jaar moet de teller op minimaal 100.000 staan. Het belangrijkste verdienmodel dat zal worden toegepast is advertising. Je moet hierbij denken aan display advertising en sponsored content in de vorm van banners, contentintegratie en advertorials.”

 

Wie is er betrokken bij Sporteditie.nl?

“Het project is uitgevoerd door een kleine, maar ervaren start-up, die twee jaar geleden is ontstaan en bestaat uit twee fte’s. Ook is er voor de lancering een groep samengesteld van ruim 25 vrijwilligers die de rol van schrijver en columnist gaan vervullen. Uiteraard zijn er ook diverse externe partijen bij betrokken voor o.a. advertising, nieuws, content en sportstatistieken. In verband met lopende onderhandelingen kunnen er op dit moment geen namen genoemd worden.”