Gespot

Spotted by Locals app: iPhone stedengids met lokale tips

0


Spotted by Locals
heeft nu ook een betaalde app waarmee je offline de leukste lokale tips kunt vinden. De kaarten zijn gedetailleerd en de tips komen van echte insiders. In gesprek met Bart van Poll.

Wat is het?

“Spotted by Locals is de eerste serie blogs met tips van persoonlijk geselecteerde locals in 33 steden in Europa. De iPhone applicaties die zojuist voor elke stad zijn gelanceerd, biedt de stedenreiziger (en de local die graag nieuwe plekken ontdekt in zijn of haar stad) een echte iPhone ervaring:  je krijgt echte lokale “insider tips” die in de nabije omgeving zijn (“Nearby”), kunt zoeken per area en type spot en de app is 100% offline met zeer gedetailleerde kaarten.

Vrij nieuw in de iPhone app wereld is het 100% offline aspect. Zowel de kaarten als alle tips zijn zonder internetverbinding te raadplegen. De meeste iPhone apps die gemaakt zijn voor reizigers nog een internetverbinding nodig voor alle of sommige van haar functies, terwijl data roaming in Europa momenteel nog erg duur is.”

Waarom dit initiatief?

“Veel van onze gebruikers hebben gevraagd om een iPhone applicatie. Wij vinden onze tips ook bij uitstek geschikt voor het raadplegen in de omgeving waar ze gebruikt worden: op straat in de stad zelf, en niet achter de laptop.”

Hoe werkt het?

De app biedt de volgende mogelijkheden: volledige en altijd up-to-date reviews van lokale insider tips, inclusief adres, openingstijden, kaartjes etc. Lokale “insider tips” in de nabije omgeving (“Nearby”) bekijken. Het zoeken per stadsdeel en per type spot (eten, drinken, cultuur, relax).”

[vimeo]https://vimeo.com/19195769[/vimeo]

Wat zijn de facts?

“De apps zijn net gelanceerd. Er zijn nog geen cijfers beschikbaar. Het achterliggende business model: de apps zijn betaald (€ 3.99). Alle tips op onze cityblogs blijven gratis – extra omzet met onze content willen wij behalen door het geven van wat “extra service”, zoals beschikbaarheid op een iPhone. Zo bieden wij ook downloadbare PDF gidsen aan (ook Euro 3.99). In de volgende versie zullen wij in ieder geval toevoegen: een “favorites” functie, en meer integratie met diverse social networks.”

Wie is betrokken?

Spotted by Locals is opgericht door Sanne en Bart van Poll, twee reisverslaafden uit Amsterdam die in 2008 hun baan hebben opgezegd om Spotted by Locals op te starten. Sindsdien reizen zij zo’n 6 maanden per jaar om bloggers (“Spotters”) in nieuwe steden te ontmoeten. De app is ontwikkeld door Mackey. Design: Troopers.nl.”