Gespot

Startpagina iPhone app: De bekende links via je telefoon

0

Zoeken op het internet met je iPhone. Een gesprek met Japke van der Kooij van Startpagina over de Startpagina iPhone app.

Wat doet de applicatie?

“De Startpagina iPhone app heeft het beste van het (mobiele) web voorgeselecteerd en je kunt via de bekende links het web op. In de nieuwe versie is een feedreader toegevoegd met de beste feeds van het web.

De feedreader biedt een keus uit 60 feeds, van verschillende sites. Daarmee kunnen gebruikers in één applicatie snel het laatste nieuws van hun favoriete sites checken. De feedreader geeft ook aan hoeveel nieuwe artikelen er van een site zijn, zodat je in één  oogopslag ziet of en van welke site het nieuws is.”

Waarom deze applicatie?

“Met Startpagina willen we op verschillende devices een startmoment bieden. De iPhone is op mobiel gebied het populairste toestel in Nederland en biedt veel mogelijkheden om voor een dergelijk doel een kwalitatief goede dienst beschikbaar te maken.

Met Startpagina.mobi is er al een mobiele site waarmee we op mobiel een startmoment bieden, maar het gebruik daarvan op de iPhone is niet optimaal. Om die reden is een iPhone applicatie ontwikkeld.”

Hoe werkt de applicatie?

“Na het opstarten kom je op een pagina met bovenin de feedreader. In de feedreader kun je horizontaal scrollen naar de gewenste feed en doorklikken om de headlines van een bepaalde site te zien. Vervolgens kun je doorklikken naar het volledige artikel.

Op de homepagina staan onder de feedreader een aantal categorieën. Als je op één van de categorieën klikt, worden de links getoond die bij de desbetreffende categorie horen. Door op een link te klikken, wordt de site geopend in de browser.

De Startpagina app toont links naar normale sites en mobiele sites. In de instellingen kun je aangeven of links naar mobiele sites ook getoond moeten worden. Ook kun je als je een site hebt geopend in de browser, switchen naar de mobiele of normale site als die beschikbaar is.”

 

Wat zijn de facts?

“Met de feedreader die in de laatste versie is toegevoegd is het gebruik verdrievoudigd. De app zorgt nu voor ongeveer een kwart van het totale verkeer van Startpagina op mobiel.”

Wie maakt de applicatie?

“Startpagina is een site van ilse media. Alle mobiele diensten van Startpagina, en dus ook de iPhone app, vallen onder de verantwoordelijkheid van de afdeling Innovation & Development binnen ilse media. De iPhone app is ontwikkeld in samenwerking met Peperzaken.”