Gespot

Stedenspecial iPad app: De eerste iPad reis app

0

REIZEN Magazine is het eerste Nederlandse reisblad met een iPad applicatie. Hier lees je niet alleen de online versie van het tijdschrift, je kunt ook gebruik maken van de Stedenspecial app. Deze applicatie geeft een presentatie en tips over acht Europese steden. In gesprek met Coördinator Marketing fonds Reizigers van ANWB, Dave van Westing.

Wat is het?

“De REIZEN Stedenspecial iPad applicatie geeft een flitsende presentatie van acht Europese steden. Naast traditionele steden als Parijs, Barcelona en Londen komen ook minder voor de hand liggende steden aan bod zoals Hamburg, Wenen en Siena. Binnen enkele vingerbewegingen worden de geheimen van de stad blootgelegd. Van de tien relaxpleinen in Barcelona tot slimme budgettips in Siena. Deze iPad app maakt gebruik van de extra mogelijkheden die de iPad biedt boven het papieren magazine. Zo wordt het haarscherpe beeld afgewisseld met filmpjes en praktische informatie en kun je snel doorklikken naar de aanbevolen internettips. Daarnaast is er Twitter in de app geïntegreerd, waardoor gebruikers actuele tips ontvangen en direct kunnen reageren.”

Waarom dit initiatief?

“Het belangrijkste doel van deze applicaties is ervaring opdoen met nieuwe verdienmodellen. De iPad werd eind deze deze zomer geïntroduceerd op de Nederlandse markt. De verwachting is dat tablets zoals de iPad een structurele plaats gaan innemen naast de traditionele tijdschriften.

 

REIZEN Magazine speelt hier op in en voegt een nieuw platform toe aan het multimediale product REIZEN Magazine. De iPad zou, in een tijd waarin tijdschriften het lastig hebben, bovendien een extra betaalde outlet kunnen zijn voor de beschikbare content. De integratie met Twitter is uniek, omdat gebruikers actuele tips ontvangen per stad en direct vragen kunnen stellen aan de City Expert. Er is dus een op een interactie mogelijk met de redactie. Deze Twitter interactie is op inventieve wijze geïnitieerd door Touchwonders”

Hoe werkt het?

“Veeg, aai, liefkoos en strijk de app naar alle kanten. Alles gaat eigenlijk heel intuïtief. Zo vind je honderden beelden, filmpjes en tips die het verlangen naar een komende stedentrip doen oplaaien.

[vimeo]http://vimeo.com/14540400[/vimeo]

De ontwikkeling in de techniek gaat zeer snel; vanaf november zal REIZEN Magazine maandelijks met een app uitkomen. De features zullen daarin steeds meer toenemen en usability steeds meer verbeteren.”

Wat zijn de facts?

“REIZEN Magazine lanceerde vorige maand de applicatie voor de iPad. De Stedenspecial-app is inmiddels ruim 25.000 keer gedownload. Deze eerste editie is in de markt gezet voor € 2,99 en kwam direct in de top 10 van betaalde apps. Na drie weken stagneerde de verkoop behoorlijk. De update en een prijsverlaging naar € 1,59 zorgde er echter voor dat de app weer terugkwam in de top 25. Deze eerste versie bestond nog niet uit advertenties en kent alleen inkomsten uit de verkoop. Vanaf november, wanneer het tijdschrift maandelijks verschijnt, bestaat het verdienmodel uit advertenties. Tot op heden reageren adverteerders zeer enthousiast op de app.”

Wie is betrokken?

“Deze app is ontwikkeld door REIZEN Magazine samen met iPad specialist Touchwonders.”