Gespot

StickyMoose: Deel je ideeën en neem gezamenlijk beslissingen

0

StickyMoose is een eenvoudige, gratis tool om samen met je vrienden ideeën uit te wisselen en beslissingen te maken. Wim Imans, mede-oprichter van StickyMoose, vertelt.

Wat is het?

"Op StickyMoose kun je elke vraag waarover een beslissing nodig is online zetten. Vervolgens kun je vrienden uitnodigen om ideeën te delen en om te stemmen op elkaars ideeën. Het is een efficiëntere manier om tot een beslissing te komen. Omdat elke deelnemer zijn eigen ideeën kan delen, is StickyMoose anders dan traditionele tools voor polls en stemmingen."

Waarom dit initiatief?

"Als je een sociale activiteit wilt organiseren met je vrienden, moet je het vaak eerst eens worden over waar en wanneer. Bijvoorbeeld: waar gaan we uit eten dit weekend? Of, welk verjaardagsgeschenk kopen we voor onze vriend Tom? Tegenwoordig gebruiken we e-mail en sociale media om ideeën te delen en om tot een akkoord (te proberen) te komen. Jammer genoeg is dat niet efficiënt. Voordat je het weet, wordt je mailbox overspoeld door een tsunami van replies en replies-to-replies. StickyMoose is opgezet om dit te helpen voorkomen."

Hoe werkt het?

"Wie één of meerdere beslissingen in een groep wil maken, maakt in enkele clicks een StickyMoose aan. Aanmelden of registreren is niet nodig. Als initiatiefnemer kun je ook kiezen uit verschillende opties om je StickyMoose te configureren en op te volgen. Je nodigt een (onbeperkt) aantal deelnemers uit, die hun ideeën vervolgens kunnen delen en kunnen stemmen op elkaars ideeën. Bovendien krijgt elke deelnemer een persoonlijke StickyMoose-pagina, zodat hij steeds kan opvolgen welke ideeën voor hem nieuw zijn en op welke ideeën hij al gestemd heeft. Wanneer alle ideeën op tafel liggen en alle stemmen geteld, kan een beslissing genomen worden gebaseerd op de resultaten."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"StickyMoose is kort geleden gelanceerd voor het grote publiek, na een succesvolle bètafase met honderden testers."

Wie is er bij betrokken?

"StickyMoose is opgericht door Karel Vanheule, Bob Smolders en mijzelf, Wim Imans."

Bron:   StickyMoose