Gespot

Studentenprijsvraag.nl: Verzilver je talent

0

Op Studentenprijsvraag.nl vind je een overzichtelijke bundeling van uitdagende prijsvragen voor studenten in het hoger onderwijs. Bovendien kunnen organisatoren er gratis inhoudelijke prijsvragen plaatsen. Mighael Vroom, een van de initiatiefnemers, vertelt.

Wat is het?

Studentenprijsvraag.nl is een nieuw landelijk platform met een overzichtelijke bundeling van uitdagende prijsvragen voor studenten in het hoger onderwijs. Studenten kunnen er op een gebruiksvriendelijke manier prijsvragen vinden die bij hen passen. Organisatoren kunnen er gratis inhoudelijke prijsvragen plaatsen voor studenten. Met Studentenprijsvraag.nl hoeft er minder tijd gestoken te worden in het zoeken en promoten van prijsvragen en kan er meer tijd gestoken worden in het daadwerkelijk uitwerken van goede ideeën.”

Waarom dit initiatief?

“Het platform is opgericht omdat wij merkten dat organisatoren van prijsvragen en studenten elkaar in de praktijk vaak mis lopen. Slimme ideeën blijven nu vaak op de plank liggen, organisatoren bereiken studenten erg moeilijk en studenten ervaren een hoge drempel om mee te doen. Op deze manier blijft veel talent onbenut door gemiste kansen! Een goede website die deze problemen oplost was er nog niet. Met Studentenprijsvraag.nl willen wij alle betrokken partijen helpen om elkaar sneller en effectiever te bereiken.”

Hoe werkt het?

“Op de homepage kun je onderwijsinstelling, een categorie of je interesses invullen om direct relevante prijsvragen te vinden. Als je een account aanmaakt worden de resultaten nog gerichter en persoonlijker, kun je je zoekinstellingen opslaan en wordt je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en persoonlijke  updates.”

 

Wat zijn de facts?

“Studentenprijsvraag.nl is nu ongeveer een maand online. De website biedt een uitgebreid overzicht van meer dan 150 prijsvragen en heeft nu 500 geregistreerde gebruikers. We zijn een non-profit instelling en bieden daarom de belangrijkste functionaliteiten voor iedereen gratis aan. Het is overigens wel mogelijk om in ruil voor een bescheiden sponsorbedrag een prijsvraag nadrukkelijker uit te lichten of het initiatief te ondersteunen. Zo kunnen wij het platform verder ontwikkelen en samen met de betrokken partijen de problemen oplossen.”

Wie is er betrokken?

“Het initiatief is opgezet door Berend Jan Kleute, Joost Naaijen en Mighael Vroom (ik), alledrie studenten aan de TU Delft. Met steun van de TU Delft, het Sirius Programma en de andere partners is het gelukt om het platform van de grond te krijgen. Tijdens de opstartfase is Studentenprijsvraag.nl actief bijgestaan door verschillende studenten die ook in de website geloven.”