Gespot

Stuurdieshit.nl: Gratis bestanden tot 10GB versturen

0

Stuurdieshit.nl is een website die het mogelijk maakt om bestanden tot 10GB gratis te versturen per e-mail. Roham Rahimi, betrokken bij Stuurdieshit.nl, vertelt.

Wat is Stuurdieshit.nl?

“Het komt vaak voor dat, wanneer je bestanden wilt versturen via e-mail, deze bestanden te groot blijken te zijn. Stuurdieshit.nl lost dit probleem eenvoudig op. Via de website kun je op gemakkelijke wijze meerdere bestanden, tot 10GB, naar jezelf of anderen versturen. Je hoeft je niet aan te melden of te registreren, de website is toegankelijk voor iedereen en direct te gebruiken.”

Waarom dit initiatief?

“Het idee achter Stuurdieshit.nl is ontstaan toen een ondernemer bij ons zijn frustratie uitte over het feit dat hij geen grote bestanden kon versturen per e-mail. We wisten wel dat het idee op zich niet vernieuwend was, daarom hebben we het op een leuke manier ‘verpakt’ en een schepje bovenop de capaciteiten van de huidige aanbieders gedaan. Met Stuurdieshit.nl kun je bestanden tot 10GB uploaden en het verstuurde bestand wordt tot vier weken bewaard. Soortgelijke initiatieven hebben een upload limiet variërend van 1 tot 2GB en worden de bestanden niet langer dan twee weken bewaard.

De 10GB is misschien veel voor de gemiddelde gebruiker, maar het biedt wel meer vrijheid in de bestanden die je wilt versturen. Ook is het niet langer nodig om een bestand van 8GB in bijvoorbeeld vier delen op te moeten splitsen, wil je hem kunnen verzenden. Verder richten we ons in eerste instantie voornamelijk op de Nederlandse markt.”

Hoe werkt Stuurdieshit.nl?

“Het enige wat je hoeft te doen wanneer je op de website Stuurdieshit.nl komt is je naam, je e-mailadres en het e-mailadres van de ontvanger invullen. Vervolgens upload je de bestand(en) die je wilt versturen en dan stuur je die shit! De ontvanger krijgt vervolgens een e-mail met een link waarmee het bestand geopend kan worden. Doordat het bestand verzonden vanuit het e-mailadres van de afzender kan de ontvangen e-mail gewoon beantwoord worden.”

 

Wat zijn de facts?

“Stuurdieshit.nl staat nu een week online. We hebben inmiddels 1500 pageviews, 400 unieke bezoekers en 150 uploads verwerkt. Op dit moment werken we aan onze naamsbekendheid bij studenten, jonge bedrijven en ICT bedrijven. Door de naam en stijl van de website zullen bedrijven als Shell en de Rabobank onze website niet snel in gebruik nemen, maar daar hebben we rekening mee gehouden. Zodra de bezoekersaantallen aantrekken willen we een verdienmodel aan de website koppelen. De komende tijd gaan we bekijken hoe we daar verdere invulling aan kunnen geven. Voor leuke ideeën staan wij altijd open!”

Wie is er betrokken bij Stuurdieshit.nl?

“Er zijn vier personen betrokken bij Stuurdieshit.nl. Bert Sinnema is onze front-end developer, Jeljer te Wies is back-end developer en samen met Tim Velthuis ben ik, Roham Rahimi, verantwoordelijk voor de algemene zaken rondom de website.”