Gespot

Stylefruits-app: Laat je inspireren met outfits & woonproducten

0

Met de gratis Stylefruits-app stel je zelf je eigen outfits samen of doe je inspiratie op voor leuke outfits. Of voor je droomwoning, want iedere dag worden ook de leukste en nieuwste woonproducten gedeeld. Mathias Ziegler, mede-initiatiefnemer van de app, vertelt. 

Wat is het?

“Met stylefruits kun je smartshoppen op je smartphone. De app zorgt ervoor dat je altijd up-to-date bent van de nieuwste mode- en woontrends. De app is een combinatie van een aanbevelings- en shoppingplatform. Met de ‘Designer’ kun je outfits en woonstijlen samenstellen, deze posten op social media en in de community en tot slot de artikelen in de aangesloten shops kopen. Hierdoor kun je niet alleen producten shoppen, maar ook gelijk zien hoe je de artikelen het beste kunt combineren. Het uitgebreide filtersysteem zorgt ervoor dat je snel het artikel vindt waar je naar op zoek bent.”

Waarom dit initiatief?

“Mobile shopping, via smartphone of tablet, is ondertussen deel van het dagelijks leven van onze klanten. Meer dan 50 procent van onze traffic komt via mobiele apparaten. De verwachting is dat dit cijfer dit jaar alleen maar verder zal stijgen. Stylefruits wil haar klanten een zo groot mogelijk comfort en gebruiksvriendelijkheid bieden en toegang bieden tot het uitgebreide assortiment van verschillende shops. Het bijzondere aan de app is de Designer. Net als op onze website kunnen gebruikers ook op mobiel hun creativiteit de vrije loop laten en naar lieve lust outfits en woonstijlen samenstellen, zich laten inspireren en de nieuwste trends aanschaffen.”

Hoe werkt het?

“De stylefruits-app is tegelijkertijd een social network en een shopping app. Fashionista’s en interieurliefhebbers kunnen dankzij de designer, met intuïtief besturingssysteem, gemakkelijk en snel outfits en woonstijlen samenstellen. De creaties kunnen in de stylefruits en sociale netwerken gepost, beoordeeld en bediscussieerd worden. Gebruikers kunnen bovendien door de creaties van andere gebruikers browsen en zich hierdoor laten inspireren.

Bij het aanklikken van een creatie zie je de artikelen uit de desbetreffende outfit gepresenteerd in een overzichtelijke tegel-layout. Als je een product liever later wilt kopen of nog verder wilt kijken, kun je de uitgekozen artikelen toevoegen aan je persoonlijke verlanglijstje.

Wie op zoek is naar iets bijzonders kan specifieke producten niet alleen op basis van categorie, merk, kleur en prijs selecteren, maar ook op basis van verschillende trends, zoals de bloemenprint, ripped jeans of de leren jas. De outfits zijn onder andere te selecteren op thema: avond, business, feestelijk, casual en sport. Ook kun je de outfits sorteren naar recentheid, populariteit in de community en sale-artikelen.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Met wereldwijd meer dan 10 miljoen maandelijkse visits en ongeveer 8 miljoen Facebookfans is stylefruits het leidende social shopping-platform voor mode en wonen in Europa. De Duitse Androïd-versie van de app is sinds september 2014 gratis verkrijgbaar, de iOS-versie sinds november 2014. In december is de Nederlandse Androïd-versie gelanceerd, in maart de iOS-versie. De app werd zowel in Nederland als internationaal goed ontvangen. We hebben in maart 2015 zelfs de 1 miljoen downloads bereikt!”

Wie is er bij betrokken?

“Ik heb stylefruits samen met Ingo Heinrich en Michael Vietze in 2008 opgericht. De app hebben we in 2014 in Nederland gelanceerd en is compleet intern ontwikkeld. Het belangrijkste tijdens de ontwikkeling waren de wensen en verwachtingen van onze community. Daarom hebben we communityleden in ons ‘gebruikers-lab’ uitgenodigd om de app te testen en de resultaten in de ontwikkeling mee te nemen. Vooral onze IT, social media en business intelligence-afdelingen hebben intensief aan de ontwikkeling gewerkt.”