Gespot

Summify: Je eigen sociale nieuwsoverzicht

0

Met Summify heb je elke dag een gratis, behapbaar overzicht van de meest gedeelde nieuwsartikelen in jouw online sociale kringen. Robin Campbell, Community Builder bij Summify in Vancouver, Canada, legt uit hoe de dienst werkt en wat je er precies aan hebt.

Wat is Summify?

“Summify stuurt je elke dag een mooie samenvatting van het meest relevante nieuws dat gedeeld is in je sociale kringen. Gebruikers kunnen hun Facebook-, Twitter- en Google Readeraccount koppelen en kiezen of ze hun samenvatting via het web, e-mail of op hun iPhone willen bekijken. Kort samengevat, Summify is een enorme time saver. Het is vermoeiend om bij te blijven in de enorme vloed aan informatie die dagelijks op je afkomt, terwijl je tegelijkertijd productief wil blijven. Als je maar tijd hebt voor bijvoorbeeld 5 nieuws- of blogberichten per dag, laat Summify die berichten dan voor je uitzoeken!”

Waarom dit initatief?

“Het begon als een persoonlijk probleem van onze oprichters Cristian Strat and Mircea Paşoi. Zij vonden het leuk om verschillende nieuws- en informatiebronnen te volgen, maar vonden het tegelijkertijd erg lastig om alles bij te houden. Hun Google Reader toonde voortdurend meer dan 1000 ongelezen items en hun Twitter feed bijhouden, was vanaf dat ze meer dan 200 mensen volgden ook een utopie geworden. Ze wisten dat ze niet de enige waren met dat probleem en waren er van overtuigd dat er een betere manier moest zijn om de meest belangrijke en relevante nieuwtjes te krijgen, zonder zoveel tijd te verspillen.”

Hoe werkt Summify?

“Onderstaande video beschrijft het het best. Summify monitort je social networks, cuts out the crap en stuurt je de meest interessante verhalen. Je hebt de mogelijkheid om je samenvattingen via je iPhone app, het web of via e-mail te ontvangen. We hebben de dienst erg simpel gemaakt, zodat iedereen -van beginnende social mediagebruiker tot een news junkie– er veel aan heeft. Gebruikers kunnen hun summary frequentie aanpassen, kiezen hoeveel verhalen ze willen ontvangen, ‘ongewenste bronnen’ eruit filteren en daarnaast vanuit hun summary berichten ‘liken’ of delen.”

[vimeo]http://vimeo.com/15436623[/vimeo]

Wat zijn de facts?

Summify begon als een social news reader, die de belangrijkste nieuwsitems voor een gebruiker bovenaan hun stream liet zien. Dat klinkt hetzelfde als ons huidige product, maar de feed was onbeperkt. Toen we begonnen met het e-mailen van de top 5 stories bleek dat onze gebruikers dat erg waarderen. Ze waardeerden het zelfs meer dan de onbeperkte web stream. Toen hebben we het product aangepast.

Om het in perspectief te zetten, een gemiddelde gebruiker komt in contact met zo’n 850 unieke links op een typische werkdag, dus zo’n 5550 links per week. Summify verlaagt dat aantal naar 5 tot 10 unieke, relevante verhalen per dag. We hebben nu ongeveer 3,5 miljard verhalen verwerkt.”

Wie is betrokken bij Summify?

“Summify is opgericht door Cristian Strat and Mircea Paşoi. Inmiddels werken we met een geweldig team in Vancouver, Canada, ondersteund door fantastische adviseurs zoals Ryan Holmes van HootSuite en investeerders zoals Accel Partners, Rob Glaser (de oprichter van Real Networks) en Stewart Butterfiled (mede-oprichter van Flickr), om er een paar te noemen.”