Gespot

Suremail app: Weet of je mail goed aankomt

0

Test hoe je e-mails eruit zien met de Suremail app. Een gesprek met Marc Borgers over de Suremail app.

Wat doet de applicatie?

“Met Suremail app kun je als marketeer en designer testen hoe je e-mails eruit zien in de inbox van de ontvangers. De applicatie heeft 4 verschillende aanlevermethodes van de HTML. Ook het voldoen aan de HTML standaard (W3C) wordt beoordeeld. Binnenkort ontvangen gebruikers ook per e-mailclient tips, zodat het aanpassen van de HTML  steeds makkelijker wordt. “

Waarom deze applicatie?

“E-mailclients (software waarmee men de e-mails uitleest zoals Hotmail, Gmail en Outlook) hebben de vervelende eigenschap de HTML van een e-mailing te vervormen.  In de ‘traditionele DM-wereld’ zie je dat drukproeven altijd worden beoordeeld. E-mails gaan er nog te vaak ongetest uit. Terwijl de respons sterk afhankelijk is van hoe een email eruit ziet. Er zijn in de wereld maar een handjevol bedrijven die dit aanbieden, het grote voorbeeld is Return Path.”

Hoe werkt de applicatie?

“Het gebruik is eenvoudig. Na het inloggen geef je aan dat je een nieuwe test wil doen. Je maakt een keuze uit 18 emailclients, levert de HTML aan en start de test. Na 5-15 minuten worden de resultaten gepresenteerd en kan je zien hoe je e-mailing er uitziet, met en zonder plaatjes.

Je kan de HTML per e-mail aanleveren, in de applicatie copy-pasten of uploaden. Daarnaast kan je ook de preview-link invoeren, daarmee is het heel makkelijk ook achteraf te testen bijvoorbeeld als de respons tegenvalt en je op zoek bent naar de oorzaak. Je moet regelmatig testen, als de instellingen van een e-mailclient worden aangepast kan dit effect hebben op de weergave van je e-mail in de inbox.”

Wat zijn de facts?

“Door vooraf te testen en, indien nodig, de e-mailtemplates aan te passen kan de respons aanzienlijk worden verhoogd. De kosten voor een test variëren van maximaal euro 8 tot een paar euro bij een unlimited abonnement (euro 60 per maand). Iedereen kan voor zichzelf uitrekenen of de kosten van de test opwegen tegen de voordelen en/of extra inkomsten. Ook voor het imago is het belangrijk dat een e-mailing er goed uitziet.”

Wie maakt de applicatie?

“De dienst wordt aangeboden door Suremail. De applicatie is ontwikkeld door Maarten Oelering in samenwerking met een technologiepartner. Maarten is oud-CTO van Tripolis en is dè e-maildeliverability expert in Europa. Hij is nu druk bezig met de ontwikkeling van een testapplicatie waarmee factoren die het bezorgpercentage (de deliverability) beïnvloeden,  worden gecontroleerd.”

“Lezers van Frankwatching  kunnen contact met Suremail opnemen en een actiecode aanvragen zodat ze de applicatie (gratis) kunnen uitproberen.”