Gespot

Symbaloo app: Je favoriete websites opslaan in de cloud

0

Symbaloo is een persoonlijke startpagina waarmee je favorieten online in de cloud opgeslagen worden. Hierdoor heb je altijd en overal toegang tot jouw eigen instellingen. Sander Vessies, betrokken bij de ontwikkeling van Symbaloo, vertelt over de nieuwe smartphone app.

Wat is Symbaloo?

“Symbaloo helpt je om sneller en eenvoudiger te surfen op het internet. Kom je tijdens het surfen een pagina tegen die je wilt bewaren? Met 1 klik is de site op je Symbaloo toegevoegd. Je hebt zelf volledige controle over wat er op jouw Symbaloo staat. Met de nieuwe Symbaloo iPhone-app en Symbaloo Android-app wordt het surfen op toestellen veel prettiger aangezien je niet meer hoeft te zoeken of te typen. Je bespaart dus tijd en creëert gemak.”

Waarom dit initiatief?

“Navigatie met blokken, kleuren en logo’s is de winnende user interface; Apple werkt er al tijden mee en ook Windows is nu om. Al sinds de lancering van Symbaloo in oktober 2007 geloven wij in blokjes navigatie op alle apparaten. Symbaloo was al geschikt voor mobiele apparaten, maar we waren van mening dat we het gebruiksgemak in een app konden beter kunnen optimaliseren. Een app voor tablets zal op termijn ook worden gebouwd, maar we beginnen eind juni eerst met een update van de mobiele versie voor iPad, Android en andere tablets.”

Hoe werkt Symbaloo?

“Symbaloo werkt eenvoudig. Je kunt snel starten door in de Quickstart je favoriete websites te selecteren. Zo heb je binnen 1 minuut een eigen persoonlijke startpagina samengesteld. Als je jezelf registreert dan zijn jouw instellingen altijd en overal beschikbaar, ook in de app. Registreren bij Symbaloo is gratis, net als het gebruik ervan.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“Symbaloo heeft inmiddels ruim 1 miljoen gebruikers. Hiervan komt ruim 50% uit Nederland, zo’n 30% uit Amerika (waar Symbaloo in 2010 een kantoor opende) en de rest uit Europese landen als Spanje, Frankrijk, België en Duitsland. Het businessmodel is gebaseerd op affiliate inkomsten. Symbaloo ontvangt een commissie van aangesloten webshops als een bezoeker vanuit Symbaloo iets bij zo’n webshop bestelt. Symbaloo is beschikbaar als iPhone-app en Android-app.

Verder is het mogelijk om een Symbaloo whitelabel-versie voor je bedrijf of school aan te vragen. Er maken tientallen bedrijven gebruik van, waaronder Talpa en sindskort ook De Telegraaf. Symbaloo wordt daar ingezet als intranet, of als omgeving met alle handige links voor klanten.”

Wie is er betrokken bij Symbaloo?

Symbaloo is een Nederlands bedrijf, opgericht in 2007. Er werken 8 mensen in Delft waaronder 5 man techniek en 3 marketeers. Onze CEO, Klaas Lameijer, werkt vanuit het kantoor in Californië met 3 werknemers, die zich vooral focussen op het gebruik van Symbaloo in het onderwijs.”