Gespot

TaskForce: De simpele to do lijst

0


TaskForce
is een simpele to do app voor de iPhone. Uniek aan deze app is dat de TaskForce takenlijst maar een paar functies heeft: het toevoegen, sorteren, afvinken en weer verwijderen van to do’s. In gesprek met Hugo Lingeman, een van de initiatiefnemers.

Wat is het?

“TaskForce is een to do app voor de iPhone. Anders dan veel andere to do apps heeft de TaskForce takenlijst maar een paar functies: het toevoegen, sorteren, afvinken en weer verwijderen van to do’s.”

Waarom dit initiatief?

“We werkten zelf eerder met Things en waren er aanvankelijk heel enthousiast over. Het is een prachtig ontworpen en goed doordachte applicatie. Op een gegeven moment merkten we dat we veel functies niet gebruikten. En als je Things wilt gebruiken om ‘gewoon wat dingen te onthouden’ gaan sommige functies je toch in de weg zitten. We hebben daarom TaskForce ontwikkeld als een soort tegenwicht: met alleen de meest essentiële functies van een to do app.

Veel ontwikkelaars, en wij soms ook, maken de fout dat je begint met wat er technisch allemaal kan. Misschien komt het omdat het heel lang geleden aan bod is geweest, namelijk in 
in les een: kijk (letterlijk!) goed naar je gebruiker en bedenk hoe je het voor hem makkelijker of leuker kunt maken. Pas daarna kijk je welke techniek er voor nodig is.”

Hoe werkt het?

“In de basis zijn er maar vier functies in de app: het toevoegen van to do’s, het sorteren, het afvinken en het uiteindelijk weer verwijderen.”

https://www.youtube.com/watch?v=-oDZNaigLns

Wat zijn de facts?

“De reacties van zowel gebruikers als van veel bloggers zijn heel positief: de eenvoud van de app wordt enorm gewaardeerd. Een paar weken na de lancering zitten we op ruim 2000 downloads. Dat is nog niet zo veel, maar we verwachten dat we met de lancering van 2.0 een flinke slag kunnen slaan. Dan komen er ook versies voor de Mac en de iPad bij, met een volledige sync voor de to do lijst op de verschillende apparaten.”

Wie is betrokken?

TaskForce is een gezamenlijk project van drie samenwerkende ZZP’ers: Nicolas Koenig, Foppe Mijnlieff en ik. Voor TaskForce ontwikkelde wij in wisselende samenstelling apps als Thermometer, Météo des Plages, Weather Station Pro en de Avvie B&B Calendar.”