Gespot

Thazz’up: Laat zien wat er te beleven is

0


Thazz’up!
laat vooral zien wat er te beleven valt. Op deze uitgaanssite vind je namelijk alle promotieposters op een rij. Zo kun je in één oogopslag zien wat er te beleven valt. Hans van Vugt en Arno Meulendijks, initiatiefnemers van Thazz’up!, vertellen.

Wat is het?

Thazz’up! is een uitgaanssite. Op vrijwel alle uitgaanssites die Nederland rijk is (ongeveer 1500 stuks) moet je flink lezen om te ontdekken wat er te doen is in cultureel Nederland. Thazz’up! laat vooral zien wat er te beleven valt. Iedere organisator van een evenement, voorstelling of optreden kan op thazzup.nl zijn promotieposter gratis uploaden zodat dit voor heel Nederland te zien is. Bezoekers zien in één oogopslag wat er te beleven is in hun gemeente, regio of op basis van waar hun interesses liggen.”

Waarom dit initiatief?

“Initiatiefnemers van Thazz’up! (Arno en Hans) zijn beide, als amateur, breed actief op sociaal-, maatschappelijk- en cultureel gebied en door hun professie ook dagelijks betrokken bij reclame en promotie. Juist die combinatie heeft geleid tot het initiatief Thazz’up!”

Hoe werkt het?

“Promotors van activiteiten kunnen op thazzup.nl hun poster(s) uploaden. Daarbij kunnen zij alle gegevens over de activiteit toevoegen. De poster wordt in de thazz-flow (de dynamische poster-rij) getoond in de door hen aangegeven periode. Bezoekers van de site kunnen met het invoeren van een plaats, interesse, datum of trefwoord zoeken naar evenementen en in een oogopslag zien wat er te beleven is. De bezoeker kan dit meteen delen met zijn of haar vrienden door de poster-link door te plaatsen naar de bekende socialmedia sites.”

 

Wat zijn de facts?

“Naar schatting worden er in Nederland zo’n 200.000 posters per jaar op dit gebied gemaakt. Wij gaan aan de slag om een substantieel deel daarvan op de site te krijgen. Het is en blijft een ‘kip-ei verhaal’, geen uploads, geen bezoekers en andersom. Voor ons dus zaak om beide massaal naar onze site te krijgen. We zijn nu in gesprek met een aantal theaters om ook betaalde abonnementsvormen uit te werken. Organisaties met meer dan vijf activiteiten per jaar, krijgen de mogelijkheid een aantal zuilen in de thazz-flow zelf te beheren.

Het uploaden van posters op thazzup.nl is in de basis gratis (2 weken in de plaats van het evenement). Wil je langer, een groter bereik of andere extra’s dan is dat tegen het betalen van een ‘kleine’ vergoeding mogelijk. De site heeft geen ‘verdienmodel’ maar een ‘breakevenmodel’. Grootste uitdaging bij de ontwikkeling van de site was toch wel om een simpel idee ook simpel te houden voor zowel bezoeker als gebruiker. We menen daarin goed geslaagd te zijn.”

Wie is er betrokken?

“We hebben de Thazz’up! volledig in eigen beheer ontwikkeld met behulp van een adviesraad met mensen uit de culturele, marketing en horeca wereld. Verder heeft een testpanel van dertig mensen behoorlijk wat feedback opgeleverd.”