Gespot

Conversation Manager: Bruisend inspiratieplatform

0

Gebaseerd op het boek van Steven van Belleghem, The Conversation Manager en gaat over communicatie met consumenten op  internet. Het is een blog van marketeers, reclamemakers en andere creatieve koppen en geeft je praktische tips over hoe je een conversation manager wordt. In gesprek met Dado Van Peteghem, hoofdredacteur van The Conversation Manager.

Wat is het?

The Conversation Manager is een bruisende blog waar dagelijks interessante verhalen worden gedeeld rond conversation management, verder bouwend op de bestseller van Steven van Belleghem. In zijn boek beschrijft Steven hoe het internet de voorbije jaren evolueerde van een statisch naar een sociaal platform. Deze evolutie heeft een impact gehad op de manier waarop consumenten communiceren en aankoopbeslissingen nemen. Jammergenoeg hebben de meeste bedrijven gefaald om mee te evolueren. Luisteren naar en converseren met consumenten zijn kenmerken die broodnodig zijn voor een Conversation Manager. Steven heeft het niet enkel over theorie, hij geeft ook duidelijke voorbeelden en praktische tips om te evolueren naar Conversation Manager.

De meest recente voorbeelden worden dagelijks gedeeld op de blog, samen met tal van opiniestukken, reviews van events en boeken, concrete cases, enzovoort. Kortom, alles wat interessant kan zijn om te delen met geïntereseerden van dit vakdomein. Een internationaal team van gastbloggers uit verschillende sectoren zorgt voor gevarieerde inspiratie rond word-of-mouth, cultuur van bedrijven en verwachtingsmanagement.”

Waarom dit initiatief?

“De nieuwe ‘Conversation Manager’ heeft een nieuwe jasje en inhoudelijk gaan we ook voor een bredere insteek. We willen er een sterke en consistente blog van van maken waar meerdere artikelen per dag worden gedeeld. De artikelen moeten bezoekers inspireren en activeren in hun eigen (werk)situatie. De brede bloggerspool, die bestaat uit marketeers, reclamemakers, studenten, onderzoekers en bedrijfsleiders, zorgt voor standpunten vanuit verschillende invalshoeken.”

Hoe werkt het?

“Dagelijks worden verschillende artikelen geplaatst, zoals opiniestukken, reviews en cases en die worden aangekondigd via onze social mediakanalen als Facebook en Twitter. Je kunt je abonneren op de RSS feed van The Conversation Manager om op de hoogte te blijven van de nieuwste posts.”

 

Wat zijn de facts?

“De nieuwe ‘Conversation Manager’ site is live sinds 10 januari en we hebben nu al een verdubbeling in aantal bezoekers vergeleken met de vorige versie. Een logische verandering, aangezien we dagelijks ook meer content posten. Door het aantrekken van internationale gastbloggers willen we dit bezoekersaantal natuurlijk nog verhogen en zo de Conversation Management filosofie ook in andere markten laten leven.”

Wie is betrokken?

The Conversation Manager heeft een core-team van vier mensen: Steven Van Belleghem, auteur en actieve blogger, Anke Moerdyck die verantwoordelijk is voor de Marketing, Helmont Siau die ondersteuning biedt op IT gebied en mezelf als hoofdredacteur. Verder werken we zoals vermeld met een uitgebreid team van internationale gastbloggers. We zijn overigens steeds op zoek naar mensen die ons willen vervoegen, geïnteresseerden kunnen altijd mailen naar dado@insites.eu.”