Gespot

tipSpot: Je persoonlijke uitagenda

0

Waar gaan we nu naar toe?

Wat doet de site?

tipSpot is een uitagenda voor je computer en mobiele telefoon – met een persoonlijk overzicht van alles wat er in de stad gebeurt. tipSpot houdt rekening met jouw smaak en die van je vrienden, je ziet waar je vrienden heengaan en welke events zij aanraden.”

Waarom deze site?

“tipSpot begon met een eenvoudige vraag: ‘Waarom is er geen simpel overzicht van wat er in de stad te doen is, op basis van mijn interesses en die van mijn vrienden?’. We waren op zoek naar één uniform, compleet en onafhankelijk overzicht. En boven alles, een overzicht dat ‘slim’ is; wat rekening houdt met jouw interesses en je op de hoogte houdt van wat je vrienden aanraden. Dat was er niet en dus namen we het initiatief om het zelf op te zetten. En als we dan toch bezig zijn dachten we, dan maken we dat slimme overzicht ook direct toegankelijk op je mobiele telefoon, zodat je altijd en overal op de hoogte bent.”

Hoe werkt de site?

“tipSpot gebruiken is makkelijk. Je registreert je gratis via tipSpot.com. Dan geef je met een paar clicks aan welk soort events je leuk vindt, en zoek je vrienden op die al lid zijn. Je homepage is al gelijk gevuld met relevante events, op basis van je interesses en die van je vrienden…. bijvoorbeeld een ingelaste DJ, een mooie foto expositie, of de opening van een nieuwe club… tipSpot zet alles helder op een rijtje.”

Korte (en leuke) videotour van tipSpot

Wat zijn de facts?

“tipSpot won de tweede prijs voor beste mobiele internet startup van Nederland in de Vodafone Mobile Clicks award. Sindsdien is tipSpot versterkt door strategische partnerships met CJP en Nederlands Uitburo. Verder is de dienst uitgebreid naar alle mobiele platformen en wordt de dienst de komende maanden verder geïntegreerd met andere sociale netwerken zoals Twitter en Facebook. De volgende stap is om de dienst uit te breiden naar meer Nederlandse en Europese steden en members zelf de mogelijkheid geven om events toe te voegen.”

Wie maakt de site?

“Achter de schermen van tipSpot zit een sterk team van designers, programmeurs, strategen, een hele berg creatieve freelancers en onmisbare partners. Harrie Hazewinkel (Chief Architect), Bow Evers (Content & community manager) en ikzelf (Frank Elbert, founder & managing director).”

Denise Lappain van Frankwatching in gesprek met Frank Elbert over tipSpot.