Gespot

tiQQ.nl: Cadeaubonnen kopen, verkopen en inruilen

0

Je hebt meer dan je denkt! De website tiQQ.nl, een platform voor het kopen, verkopen en inruilen van cadeaubonnen, speelt hier op in. Roel Koppes, oprichter en dga van tiQQ.nl, vertelt.

Wat is tiQQ.nl?

“De consument bespaart nu naast via kortingsbonnen of -codes, ook dankzij cadeaubonnen op uitgaven. Op tiQQ.nl koopt de consument namelijk cadeaubonnen met korting, afkomstig van consumenten die liever cash geld hebben dan de bon. Er liggen voor enkele honderd miljoenen euro’s aan ongebruikte cadeaubonnen bij mensen in de kast. Deze kunnen via onze website nu veilig verkocht worden aan ons of andere consumenten.”

Waarom dit initiatief?

“We wilden inspringen in op de alsmaar groeiende markt van cadeaubonnen. Met deze toenemende populariteit neemt namelijk ook de ontevredenheid over gekregen cadeaubonnen toe en daarmee het aantal bonnen dat ongebruikt in de kast verdwijnt. Zonde! Onze website is de oplossing voor al dit slapende geld. Een aantal soorten cadeaubonnen kopen wij direct over van de klant en alle andere cadeaubonnen worden via tiQQ.nl aan andere consumenten verkocht. De verkopende consument zet zodoende zijn ongewenste bon om in harde euro’s en de kopende klant kan dankzij de aankoop besparen op zijn uitgaven.”

Hoe werkt tiQQ.nl?

“Wij staan altijd tussen de koper en verkoper in. Alle bonnen die de consument verkoopt aan of via ons, krijgen wij eerst opgestuurd. Na ontvangst en controle worden de bonnen pas online te koop gezet of overgenomen. Als een consument een bon met korting koopt, verzenden wij deze zelf. Alle bonnen zijn in het bezit of in bewaring van tiQQ.nl.

De website biedt ook voordelen voor uitgevers van cadeaubonnen. Zij realiseren de meerverkoop, dus een hogere omzet, bij het inwisselen van een cadeaubon. Meer dan 60% van de consumenten die met cadeaubonnen betaalt, spendeert namelijk meer dan de waarde van de cadeaubon. Onder hen geeft 75% maarliefst 60% meer uit dan de waarde van de cadeaubon. Daarnaast wordt ook de traffic verhoogd omdat de waarde van een cadeaubon vaak tijdens twee bezoeken wordt opgemaakt.”

[vimeo]https://www.vimeo.com/38372325[/vimeo]

Wat zijn de facts?

“De website staat nu 4,5 week live en heeft dankzij de samenwerking met 100%NL een vliegende start gemaakt. Het aanbod bestaat uit inmiddels uit ruim 60 verschillende soorten cadeaubonnen, een aantal dat dagelijks groeit. Het businessmodel is momenteel gebaseerd op de marge tussen inkoop en verkoop van de bonnen die wij direct opkopen van de consument. Ook van alle cadeaubonnen die consumenten via het platform te koop aanbieden, ontvangen wij een bepaald bedrag wanneer een bon verkocht wordt. Wordt een bon niet verkocht, dan rekenen we ook geen kosten.”

Wie is er betrokken bij tiQQ.nl?

tiQQ.nl is ontstaan uit Giftcardcentral, dat ik, Roel Koppes, als eenmanszaak heb opgezet. Het succes van Giftcardcentral heeft de interesse van een aantal investeringspartijen gewekt. Dit, en de behoefte aan professionalisering van het concept en het bedrijf, hebben ertoe geleid dat ik met Power & Clark Investment in zee gegaan. Gezamenlijk hebben we de website opgezet en uitgerold.”