Gespot

Tjebber: De kortingssite voor bedrijven

0


Tjebber
is een zakelijke kortingssite, gebaseerd op de principes van groupbuying. Dagelijks bieden verschillende bedrijven via Tjebber aantrekkelijke producten en diensten aan. In gesprek met Reinout Huisman en Marcel Tjepkema.

Wat is het?

“Tjebber is een kortingssite, maar in tegenstelling tot kortingssites als Groupon en GroupDeal, die de consument als doelgroep hebben, richt Tjebber zich volledig op de zakelijke markt. Een noviteit in deze sector. Voor aanbieders is Tjebber een prachtige kans om snel bij nieuwe klanten in de picture te komen. Voor bezoekers is Tjebber een gemakkelijke manier om kennis te maken met diensten en producten die ze normaliter misschien niet of minder snel afnemen.”

Waarom dit initiatief?

“De laatste jaren is het aantal aanbieders op de zakelijke markt flink toegenomen, mede doordat meer mensen voor zichzelf beginnen. Dit biedt kansen, maar maakt het voor ondernemers ook moeilijker om zich te onderscheiden. Bovendien wordt de markt voor afnemers steeds minder transparant. Hoe kan een manager die zijn werknemers bijvoorbeeld een training wil laten volgen nog een keuze maken uit het overweldigende aanbod?

Er is dus ruimte voor een platform waarin bedrijven zich in korte tijd kunnen onderscheiden. Wat Groupon en Groupdeal in onze ogen, buiten de korting, aantrekkelijk maakt, is dat het aanbieders een kans geeft om het gesprek met nieuwe klanten te starten.

Dus waarom zou een bedrijf dat trainingen verkoopt niet, net als een restaurant, een onweerstaanbaar aanbod kunnen doen om snel nieuwe klanten aan zich te binden? Daarbij draait onweerstaanbaarheid niet enkel om korting. Het werkt als drempelverlagende factor. We stellen dan ook geen voorwaarden aan het aanbod van bedrijven. Waar mogelijk geven wij advies.

Waarin we tot slot verschillen van andere zakelijke e-marktplaatsen is dat we beperken in aanbod. Het gevaar is namelijk dat afnemers dan alsnog lang moeten zoeken, terwijl de beschikbare tijd daarvoor juist afneemt. Maximaal vijf deals en that’s it.”

Hoe werkt het?

“Op Tjebber verschijnt dagelijks een nieuwe deal. Een deal staat maximaal vijf werkdagen online. We willen de charme van kortlopende deals bewaken, maar begrijpen dat één dag te kort is. Geïnteresseerden die zich voor de nieuwsbrief aanmelden, ontvangen de deal per email. Het sluiten van de deal is vervolgens gemakkelijk. Op Tjebber wordt een tegoedbon aangeschaft die inwisselbaar is voor het product of de dienst die wordt afgenomen. Net als bij Groupon en GroupDeal werkt het koopprincipe op basis van groupbuying. De deal gaat door als het minimaal aantal afnemers is bereikt.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“Sinds de lancering deze week heeft Tjebber een groot aantal unieke bezoekers aangetrokken met een hoog aantal pageviews. De belangrijkste focus ligt momenteel op conversieverbetering. We beseffen ons dat dit nieuwe concept in de zakelijke markt tijd nodig heeft. Belangrijkste leerpunt tot nu toe is dat we zien dat de discussie over platform en producten meer en intensiever plaatsvindt via social media dan via bijvoorbeeld een dagelijkse direct mail.

Tjebber werkt tot slot op basis van 100% no-cure-no-pay. Het risico is dus laag, terwijl exposure gegarandeerd is.”

Wie is betrokken?

Tjebber is opgezet door ons (Reinout Huisman en Marcel Tjepkema). Het platform is ontwikkeld door Tripitch Mediacreatives en de introductiefilm door Dontblink. Op de achtergrond is veel geklankbord met goede netwerkrelaties, waarin met name Jeroen Tjepkema van MeasureWorks en Kees Romkes van KRCC van betekenis zijn geweest.”