Gespot

TomTom iPhone app: Vind overal gemakkelijk de weg

0

Altijd en overal TomTom navigatie op je iPhone. Een gesprek met Scott Johnston namens TomTom over de iPhone app.

Wat doet de applicatie?

“De app maakt TomTom navigatie mogelijk voor de iPhone 3G en 3GS. Met de app kun je door heel Europa navigeren. iPhone bezitters kunnen erop vertrouwen dat ze gemakkelijke, betrouwbare en ‘awardwinning’ navigatiesoftware binnen handbereik hebben.

Je kunt ook gebruik maken van de unieke TomTom IQ Routes™ technologie die de meest efficiënte route berekend, afhankelijk van de week of het tijdstip waarop de gebruiker vertrekt. Alle factoren die de reistijd kunnen beïnvloeden worden daarin meegerekend. Tot slot is de app toegepast op de iPhone met opties als multi-touch en pich zoom.”

Waarom deze applicatie?

“De stap om TomTom’s navigatiesoftware uit te breiden naar de iPhone is voor ons logisch aangezien de Apple-stijl – gemakkelijk te gebruiken en het centraal stellen van de consument – goed aansluit bij de visie van TomTom. Daarnaast zijn de iPhone 3G en 3GS de best verkochte smartphones ter wereld (van de 3GS werden 1 miljoen exemplaren in een weekend verkocht). Apple is een van de populairste en invloedrijkste merken ter wereld op het gebied van consumenten elektronica.

Een ander voordeel van navigatiesoftware op de iPhone is dat het een breder publiek bereikt. Door deze introductie zijn we  ervan overtuigd dat de bewustwording van de voordelen van navigatiesoftware verder uitgebreid zal worden. Het bereikt  nu ook mensen bereikt die voorheen misschien niet overwogen een TomTom aan te schaffen.”

Hoe werkt de applicatie?

“De App is helemaal gemaakt voor iPhone en heeft de laatste Tele Atlas kaarten van een land in Europa of Europa in het geheel, Australië, Nieuw Zeeland, Noord-Amerika, afhankelijk van het land of continent waar je wilt navigeren. Daarnaast biedt het een flitsers database, zodat je op tijd geïnformeerd wordt (alleen in Europa). En er worden snelheidswaarschuwingen gegeven ter indicatie van de huidige snelheid in relatie tot de maximaal toegestane snelheid. Dit om de verkeersveiligheid te vergroten en tegelijkertijd geld te besparen op boetes.

De TomTom app kun je  in de iTunes shop downloaden en gemakkelijk installeren op je iPhone. Het systeem is dan direct klaar voor gebruik.”

Wat zijn de facts?

“De eerste reacties zijn erg positief. Helaas kunnen we hier verder geen cijfers van geven.”

Wie maakt de applicatie?

“De app wordt ontwikkeld en gemaakt door een groot en uitgebreid team van TomTom.”