Gespot

TravelMoodz: Waar vakantiegangers en reisprofessionals elkaar vinden & adviseren

0

TravelMoodz is het vraag- en aanbodplatform waar vakantiegangers en onafhankelijke reisprofessionals elkaar vinden voor het beste advies, voorafgaand en tijdens de reis. Quirine ter Haar en Ellis Assink, initiatiefnemers van TravelMoodz, vertellen.

Wat is het?

Quirine: “TravelMoodz biedt enerzijds de reisprofessionals een wereldwijd en relevant netwerk, en anderzijds de vakantieganger persoonlijk reisadvies van professionals op locatie.”

Waarom dit initiatief?

Quirine: “Je merkt dat mensen steeds meer behoefte hebben aan unieke belevenissen en exclusiviteit. We willen allemaal iets wat een ander niet heeft. We leven in een maatschappij waar we het hele jaar naar een vakantie toeleven. We willen dan ook het onderste uit de kan halen en geen ritjes langs de ‘Costa del Sol’ en andere trekpleisters, die al jaren zijn doodgebloed. We willen langs de echte pareltjes die je alleen kent als je er woont. En daar is TravelMoodz uniek in. De meeste van de professionals wonen namelijk op plaats van bestemming. Zij weten als niemand anders welke plekjes de moeite waard zijn.”

Ellis: “Steeds vaker vinden individuen elkaar online, zonder dat daar een organisatie aan te pas hoeft te komen. Zij delen expertise, fysieke spullen, meningen en adviezen. Ze vertrouwen op elkaar en dit zie je terug in allerlei initiatieven, waar airbnb natuurlijk een sprekend voorbeeld van is. TravelMoodz speelt in op die behoeften aan transparantie en geeft zowel de reiziger als reisprofessional zelf de touwtjes in handen. Om de veiligheid van de consument te waarborgen, screenen wij de reisprofessionals vooraf. Door diploma’s en licenties te overleggen en positieve reviews te verzamelen, werkt de reisprofessional aan een krachtig en persoonlijk portfolio.”

Hoe werkt het?

Quirine: “TravelMoodz is een community. Iedere reisprofessional krijgt er een eigen pagina, waar zij alle mogelijkheden hebben om zichzelf perfect te presenteren aan de potentiële reiziger. Er is ruimte voor specialisaties, licenties, diploma’s en speciale aanbiedingen.”

Ellis: “Met andere woorden biedt TravelMoodz een kickstart voor onafhankelijke reisprofessionals om hun eigen netwerk en handel binnen te halen.”

Quirine: “Als vakantieganger geef je persoonlijke voorkeuren aan zoals locatie, soort reis, taal en services. Hiermee zoekt TravelMoodz de reisprofessionals die bij je passen. Je kunt vervolgens verschillende professionals om advies vragen, dit vergelijken en uiteindelijk in zee gaan met degene die het beste aanvoelt en aansluit bij je persoonlijke reiswensen. Je kunt zelfs de reisprofessional inzetten om de reis op locatie voor hen te boeken. Wat vaak behoorlijk in de kosten scheelt.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

Ellis: “TravelMoodz is ontwikkeld op basis van de lean startup-methode. Hierbij is gewerkt vanuit de essentie en is er begonnen met een zogenoemd ‘minimal viable product’. Oftewel: nog niet perfect, maar het minimaal benodigde om het concept te toetsen bij de eindgebruiker. Input en feedback uit deze toetsperiode gebruiken we vervolgens om het platform verder te optimaliseren.”

Wie is er bij betrokken?

Quirine: “Freshheads is naast de ontwikkeling van het platform nauw betrokken geweest bij de conceptontwikkeling en het tot stand komen van het businessmodel achter het platform.”