Gespot

Travelta Sneeuwradar: Blijf op de sneeuwhoogte

0

Sneeuwhoogte service Travelta Sneeuwradar maakt gebruik van Social Media. Zo begint de voorpret direct door dagelijkse updates over de sneeuwtoestand op de piste. In gesprek met Erwin Herbert, Ecommerce Manager bij Travelta.

Wat is het?

“De Travelta Sneeuwradar is een gratis sneeuwhoogte service die gebruik maakt van social media. Zo begint de voorpret direct door dagelijkse updates over de sneeuwtoestand op de piste.”

Waarom dit initiatief?

“De Travelta Sneeuwradar speelt in op de vraag van wintersporters om onafhankelijk van plaats en tijd de ontwikkelingen van hun favoriete skigebied te volgen. Het team van Travelta heeft daarom een gratis service ontwikkeld die dagelijks een update verstuurt met daarin de actuele sneeuwinformatie. De dienst informeert consumenten op basis van een uitgebreide database bestaande uit meer dan 800 wintersportbestemmingen. Er is bij de ontwikkeling welbewust gekozen om de service niet als mobiele app of mobiele website uit te brengen, maar als Twitter en Facebook tool.

 

Deze Social Media zijn namelijk uitermate geschikt voor het ontvangen en delen van informatie. Zo krijgt het ontvangen van sneeuwinformatie een sociale inslag en kun je, voordat de echte sneeuwpret begint, al samen met vrienden genieten van de desbetreffende bestemming.”

Hoe werkt het?

“Aanmelden voor deze sneeuwservice kan door de gewenste winterbestemming naar @sneeuwradar te ‘tweeten’ of je via de site aan te melden voor de Facebook service. De berichten bevatten informatie over de hoeveelheid sneeuw in het dal en op de piste, de hoeveelheid liften die geopend zijn en de versheid van de sneeuw.”

Wat zijn de facts?

“De Travelta sneeuwradar is een gratis en geheel nieuw ontwikkelde dienst voor bezoekers van Travelta. Wij willen met dergelijke diensten bezoekers van Travelta de best mogelijke vakantie ervaring geven, of het nu voor, tijdens of na de vakantie is. Op termijn zullen er meer sociale diensten op Travelta geïntroduceerd worden.”

Wie is betrokken?

“De Travelta Sneeuwradar is een dienst van Travelta. Consumenten kunnen op de site van Travelta het complete aanbod van alle Nederlandse en Belgische touroperators vergelijken.”