Gespot

Traveltollie: Het platform voor jongerenvakanties

0

Op sociaal netwerk Traveltollie kunnen jongeren in contact komen met medevakantiegangers, informatie uitwisselen, reviews schrijven en samen uitkijken naar die langverwachte zomervakantie. Marketing Director, Olaf Corduwener vertelt.

Wat is het?

Traveltollie is een nieuw sociaal netwerk voor jongerenvakanties. Op Traveltollie kunnen jongeren in contact komen met medevakantiegangers die naar dezelfde feeststad gaan, reviews schrijven die alleen voor jongeren nuttig zijn en samen uitkijken naar die langverwachte zomervakantie. Alles op Traveltollie is afgestemd op jongeren. Het is een enorme doelgroep die niet zozeer geïnteresseerd is in kindvriendelijkheid van accommodaties, maar des te meer in de afstand van hun hotel tot de kroeg. Traveltollie begrijpt dat en biedt een platform waarop jongeren deze informatie kunnen uitwisselen.”

Waarom dit initiatief?

“Er zijn een aantal plekken waar mensen hun vakanties kunnen delen, maar geen daarvan is specifiek bedoeld voor jongeren. Dat is opvallend als je je bedenkt dat jongerenvakanties niet te vergelijken zijn met ‘normale’ vakanties. We zagen dat er op plekken als Hyves geprobeerd werd groepen op te richten voor specifieke steden, maar het werd nooit door een grote partij opgepakt. Er zijn meer dan honderdduizend jongeren die jaarlijks een vakantie boeken en er was geen plek waar zij terecht konden. Je kunt een mislukte vakantie als jongere écht niet veroorloven, en gezellige mensen ontmoeten maakt vaak het verschil. Op Traveltollie kun je een inschatting maken of je goed zit.”

Hoe werkt het?

“Jongeren kunnen een profiel aanmaken op Traveltollie met behulp van hun bestaande Facebook of Hyves account. Ze hoeven hierdoor niet nog een keer al hun gegevens in te vullen. Vervolgens kunnen ze toekomstige en verleden vakanties toevoegen aan hun account. Al deze informatie wordt gevisualiseerd voor de leden zodat zij van elke stad sociale data kunnen zien. Zo kunnen ze zien wie er gaan, wanneer ze gaan, hoeveel mensen single zijn enzovoort. Ze kunnen er alvast mensen ontmoeten die naar dezelfde stad op vakantie gaan, maar ook hun boekingskeuze op deze sociale informatie baseren.”

 

Wat zijn de facts?

“Traveltollie.nl is nu enkele weken publiek bereikbaar, en heeft al meer dan 500 leden. Deze leden hebben bij elkaar ruim 750 vakanties toegevoegd. We verwachten dat het aantal leden komende weken, mede vanwege de aanloop naar de vakanties, explosief zal groeien. Met Traveltollie willen we de vakantietrends onder jongeren, van compleet Nederland, in kaart brengen.”

Wie is betrokken?

Traveltollie is een product van Itch Media, een jong bedrijf gestart door twee ondernemers die zelf in het verleden flink wat feestvakantie ervaring opgedaan hebben. Zij weten daarom precies wat jongeren willen. Het inloggen op de website wordt, voor een snelle afhandeling, ondersteund door Hyves en Facebook. Bij de speciale jongerenvakantievergelijker zijn vakanties te vinden van de grotere (jongeren) vakantie aanbieders van Nederland.”