Gespot

Tripvergelijker: Vind het beste vervoermiddel voor je citytrip

0

Tripvergelijker is een website die reis opties vergelijkt (trein, auto, bus, boot en vluchten). Jack de Vreugd, één van de initiatiefnemers van Tripvergelijker, vertelt.

Wat is het?

“Met tripvergelijker kun je altijd de snelste, goedkoopste en milieuvriendelijkste reismethode vinden naar het buitenland. Tripvergelijker focust zich op de Nederlandse markt. Je kunt direct via de betreffende organisatie boeken. Bij vluchten vergelijken wij verschillende reisorganisaties met elkaar, waardoor je altijd bij de goedkoopste reisorganisatie kunt boeken.

Ook vergelijken wij de trip vanaf je woonplaats, en niet vanaf een vliegveld of station. Het is dus een complete prijs van woonplaats tot eindbestemming. Ten slotte vergelijken wij ook vluchten van verschillende vliegvelden met elkaar. Als bijvoorbeeld vliegen vanuit Brussel goedkoper is dan vanuit Schiphol, geven we dit aan.”

Waarom dit initiatief?

“Ons idee begon toen wij met een groepje naar Berlijn wilden voor een lang weekend. Iedereen had zo zijn eigen wensen. De een wilde zo goedkoop mogelijk, de ander vond het belangrijk dat de reistijd niet zo lang was, en weer een ander wilde van zoveel mogelijk reistijd werktijd maken. , Het zou een grote zoekactie worden om aan ieders eisen te voldoen, wat erg onpraktisch is en waardoor je snel het overzicht verliest.

Daar wilden wij verandering in brengen: een gratis website waar je in een eenvoudig overzicht verschillende vervoersmiddelen met de bijbehorende actuele goedkoopste prijzen, reistijden en comfort te zien krijgt en dit met elkaar kunt vergelijken. Op deze manier kun je makkelijk naar de ideale manier van reizen zoeken en wordt er aan ieders wensen voldaan.”

Hoe werkt het?

“Tripvergelijker is eenvoudig. Je kiest een vertrek- en eindpunt, datum waarop je wilt vertrekken en indien van toepassing een retourdatum. Vervolgens krijg je een overzicht van alle verschillende reisopties met bijbehorende criteria. Ten slotte is het nog mogelijk om een hotel via ons te boeken.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Wij zijn een startup en hebben dus nog geen concrete cijfers van bezoekers. Tijdens een gesloten beta waren er wel veel positieven geluiden. Ook grote reispartijen hebben enthousiast gereageerd. Ons verdienmodel zit in het doorverwijzen naar de reisorganisaties. Een reis boeken via Tripvergelijker is dus niet duurder. Het gebruik van Tripvergelijker is gratis!”

Wie is er bij betrokken?

“Betrokken bij dit project zijn Nathaniel Eschel, als hoofdverantwoordelijke voor de contacten met partners, en Yonathan Rubens, initiatiefnemer en verantwoordelijk voor de communicatie, teksten en het testen van de site. Ik, Jack de Vreugd, ben verantwoordelijk voor UI/UX en development van de website.”