Gespot

TuinTuin: Deel je ideeën voor tuininrichting & -ontwerp

0

Nooit meer plaatjes knippen en plakken uit magazines. Nooit meer eindeloos zoeken op internet. Alles wat je nodig hebt op tuingebied staat nu op één plek. Je kunt op TuinTuin moeiteloos inspiratie vinden én delen in de vorm van foto’s, blogs en moodboards. Arjan Boekel, oprichter van TuinTuin, vertelt.

Wat is het?

”TuinTuin is een sociale tuincommunity met 1001 ideeën voor tuinontwerp en tuininrichting. We geven tuinprofessionals een platform om hun mooiste projecten te tonen. Deze prachtige foto’s vormen het fundament van TuinTuin. Op deze basis bouwen we samen een visuele community.”

Waarom dit initiatief?

”Het viel ons op dat nergens op internet een goed visueel overzicht van tuinprofessionals te vinden was. Of je vond inspiratieloze startpagina’s, of je kwam op sites met onduidelijke navigatie, knipperende banners en een overkill aan informatie. Echt mooie en inspirerende tuinfoto’s waren versnipperd over veel websites en daardoor lastig te vinden. Sites als Flickr en Pinterest zijn prachtig, maar niet speciaal gericht op tuinen. Dat vinden we zonde, want zo blijft het merendeel van het prachtige werk van de Nederlandse tuinprofessionals ongezien.

Wij bieden alle professionals een kosteloos platform voor hun mooiste projecten. Van hoveniers en tuinarchitecten tot Oost-Balinese ecologische vogelhuisjesbouwers. Voor bezoekers is dat ideaal. Want zo vind je – naast inspiratie – makkelijk de professional die het beste bij je past.”

Hoe werkt het?

”’Ontdek, verzamel en deel’ is het motto. Inspiratie is te vinden in duizenden foto’s en vele blogs. En persoonlijke ervaring bieden we met een Pinterest-achtige functie: het maken van moodboards. Gebruikers kunnen de meest inspirerende foto’s met twee klikken op hun moodboard plaatsen. Het is leuk om op deze manier de mooiste tuinideeën te verzamelen. Bovendien kun je een tuinontwerper in één oogopslag je wensen laten zien. Dat bespaart tijd en kosten op je tuinontwerp en tuinaanleg.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

”We hebben de website net gelanceerd en de eerste reacties zijn erg enthousiast! Dat is goed om te horen, want we hebben de laatste maanden hard gewerkt aan de belangrijkste features. En nu ligt de focus op de weergave en sortering van alle nieuwe content. De website is responsive en beschikbaar op desktop, mobiel en tablet.

We willen snel groeien zonder geld aan marketing uit geven. Geen snelle winst, maar bouwen aan een langdurige relatie met bezoekers. Ambassadeurs maken van onze gebruikers. Dat is misschien een dooddoener, maar wij geloven dat het kan. Bezoekers die zó tevreden zijn met alle inspiratie dat ze TuinTuin bij hun vrienden en familie aanraden.

Geld is niet onze voornaamste drijfveer. We tonen dan ook geen advertenties op de website. Inspiratie moet centraal staan. Het platform TuinTuin moet daarmee een betrouwbare en objectieve naam worden. Een goed voorbeeld daarvan is houzz.com, een Amerikaanse site voor huisinrichting. Op termijn willen een webshop toevoegen met populaire producten van partners. Het is natuurlijk ideaal als je gelijk vanuit een foto kunt bestellen. Een mooi project, maar dat staat nu niet bovenaan onze wensenlijst. Wij willen ons de komende tijd focussen op het verbeteren van het gebruiksgemak. Veel testen en snel gewenste features lanceren.”

Wie is er bij betrokken?

”We zijn gestart met drie enthousiaste ondernemers met verschillende expertises. Andre Lambert is als developer verantwoordelijk voor alle techniek. Evert Littooy verzorgt de marketing & user experience. Als tuinarchitect ben ik inhoudelijk verantwoordelijk voor de redactie en fotografie. Centraal staan natuurlijk vooral de professionals die tips, trends en hun mooiste projecten op Tuintuin delen.”