Gespot

Tveet.nl: Twitter mee met tv

0

Commentaar op het nieuwe kapsel van Matthijs van Nieuwkerk en de verbazing over reallifesoap soap Oh oh Chersoo deel je voortaan op Tveet.nl. Op deze website zie je in een overzicht wat andere twitteraars over de televisieprogramma’s van dat moment te melden hebben. Een gesprek met mede-initiatiefnemer Richard Henderickx.

Wat kun je ermee?

“Tveet.nl is een website waar je heel overzichtelijk alle tweets kunt volgen over zenders en programma’s die er op dat moment op de Nederlandse tv zijn. Bezoekers hebben geen twitteraccount nodig om mee te kijken op de site; wil je meetwitteren dan kun je inloggen met je twitteraccount.”

Waarom dit initiatief?

“We zijn Tveet.nl gestart omdat we de mening van de ‘massa’ over TV programma’s op een leuke en goed leesbare manier zichtbaar willen maken. Daarnaast is dit real-time en veel ‘echter’ dan het waarderingscijfer dat er gegeven wordt aan tv-programma’s via kijk- en luisteronderzoek.”

 

Hoe werkt het?

“Tveet.nl is gemaakt om drempels te verlagen en mensen die nog niet twitteren ook met de mogelijkheden kennis te laten maken. Klik links in het menu op een van de zender buttons en je ziet direct realtime de berichten verschijnen. Klik je in een bericht op een hashtag link, bijv. #dwdd dan volg je ook direct het programma.”

Wat zijn de facts?

“De eerste reacties via twitter en in de media op het concept Tveet.nl zijn overwegend positief. Na de eerste dag hadden we al honderd followers en worden we veel geretweet.”

Wie is betrokken?

Tveet.nl is een idee van Matthijs van der Velden en Richard Henderickx van Manao Interactive Concept Solutions. Manao heeft  eerder ook al succesvolle concepten als Bnerslive.nl,  Ruilen.nl en Nieuwsloket.nl opgezet.”